Γ.Γ. Παιδείας, Αλ. Κόπτσης στην ΕΡΤ: Καμία βία ανεκτή – Θα αποδοθούν ευθύνες (video)

Για εικόνες ντροπής έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας, Αλ. Κόπτσης με αφορμή τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης από ομαδες ακροδεξιών κουκουλοφόρων. Τέτοιες έκνομες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές, όποιος εμπλέκεται θα αναλάβει ευθύνη, και θα υπάρχουν αυστηρότατες κυρώσεις, η βία δεν είναι ανεκτή είπε. Έχουμε δώσει εντολές το θέμα να επιλυθεί και να συνεχιστεί το μάθημα, πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως το υπουργείο έχει ζητήσει από του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όλα τα στοιχεία να φύγουν από εκεί.

«Υπήρξαν λυπηρά φαινόμενα, τα οποία ξεφεύγουν από την αρμοδιότητα της εκπαίδευσης, αλλά τα αντιμετωπίζουμε. Αυτήν την ώρα επικρατεί ηρεμία. Υπάρχει συντονισμένο σχέδιο που εκπονείται με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορεί, το θέμα θα επιλυθεί» δήλωσε. Για τα αίτια των επεισοδίων είπε πως δεν έχουν καμία σχέση με το σχολείο και τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

«Επρόκειτο για ιδεολογική αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων. Το σχολείο δεν επιτρέπεται να έχει σχέση με τέτοια αντιπαράθεση. Θα αποδοθούν ευθύνες, μόλις διαπιστωθεί ποιος φταίει» είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος