Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Επιτροπίδης, υποδέχτηκε την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης με χαμόγελα αισιοδοξίας. Είπε στην ΕΡΤ3 ότι αναμένει, από εδώ και στο εξής, οικονομική ανάκαμψη, γεγονός που ήδη φαίνεται και στις κρατήσεις, καθώς στα εστιατόρια οι κρατήσεις για σήμερα είναι στο 50% και για αύριο, στο 80%, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, Σταυρό, Ασπροβάλτα, Μηχανιώνα και αλλού.
“Η εστίαση θα μπορούσε να είχε ανοίξει από τον Απρίλιο με τους ίδιους όρους και τα ίδια μέτρα προστασίας”, τόνισε ο κ. Επιτροπίδης και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τα καταστήματα σε ορεινές περιοχές που δεν έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας σε υπαίθριους χώρους.
Πρόσθεσε ακόμα ότι το 45% των επιχειρηματιών δανείστηκε για να ανοίξει, καθώς δεν είχε ταμειακά αποθέματα. Οι δυσκολίες τους είναι τεράστιες, επισήμανε χαρακτηριστικά. Ο κ. Επιτροπίδης εξήγησε ότι πολλές επιχειρήσεις δεν πήραν την επιστρεπτέα προκαταβολή την 5, την 6 ή την 7, ούτε θα ενταχθούν στο πρόγραμμα για το 30% της μείωσης του τζίρου, ώστε οι επιχειρηματίες να έχουν φτάσει σε σημείο να μην μπορούν να συντηρήσουν πλέον τις οικογένειές τους.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων- Ψητοπωλών, εξέφρασε επίσης τις επιφυλάξεις του για το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής, καθώς έτσι εκτιμά ότι όλοι οι νέοι θα συσσωρευτούν στις πλατείες και την παραλία.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας, ο κ. Επιτροπίδης είπε ότι όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου θα υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο self test. Πρόβλημα, ωστόσο, όπως εξήγησε, αποτέλεσε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα εστίασης, δεν μπορούσαν να προμηθευθούν δωρεάν self-tests, τα οποία διανέμονται κατά το υποχρεωτικό ωράριο των φαρμακείων, μέσω της πλατφόρμας με τους ΑΜΚΑ των πολιτών. “Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα καταστήματα έμαθαν πότε θα εργαστούν τη Μ. Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε προμηθεύθηκαν self- tests καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο”, κατέληξε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος