Γ. Δραγασάκης στο Πρώτο: Η κυβέρνηση κινείται με την όπισθεν (audio)

Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση κινείται με την όπισθεν σε πάρα πολλά ζητήματα», παρά το γεγονός ότι «προσπαθεί να φαίνεται σύγχρονη», εξέφρασε ο βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα», με τον Φώτη Παπούλια, λίγες ώρες πριν την έναρξη των εργασιών της διήμερης Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μια ιδιόμορφη περίοδος με την πανδημία, αλλά θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να αλλάξει απόψεις, να κατανοήσει ότι στην κοινωνία μεγάλη σημασία έχουν το κοινωνικό κράτος, η δημόσια υγεία και τα δημόσια αγαθά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με το μοντέλο που ήρθε πριν 30 – 40 χρόνια και το οποίο περίμενε τα πάντα από την αγορά», είπε χαρακτηριστικά. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές στα εργασιακά, και την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

«Μου θυμίζουν παρελθόν, και όχι μέλλον. Το σημαντικό είναι να δούμε πως διαμορφώνεται ο κόσμος, ποιο είναι το κύριο και καθοριστικό για τη ζωή των ανθρώπων και της κοινωνίας. Η κυβέρνηση απέχει από αυτό και για το λόγο αυτό καταγράφεται μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια τον τελευταίο καιρό», σημείωσε.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «δεν είναι σωστό που η κυβέρνηση στηρίζει όλες τις ελπίδες στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και στο είχαμε σημαντικούς πόρους, αλλά η χώρα κατέληξε να χρεωκοπήσει».  «Η κυβέρνηση δεν εντάσσει το τα χρήματα αυτά σε ένα σχέδιο αλλαγής του κοινωνικού και παραγωγικού προτύπου, δεν βάζει στόχους, δεν υπάρχει ένα κριτήριο να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και οι μικρές επιχειρήσεις. Είναι ένα σχέδιο που θα υλοποιηθεί με το γνωστό τρόπο: αποσπασματικά έργα και αποσπασματικές επενδύσεις», υποστήριξε. Ο ίδιος προειδοποίησε πως «εάν δεν προσέξουμε, δεν αποκλείεται, στο τέλος της διαδικασίας να έχουμε πάλι μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών, και να μιλάμε για νέες κρίσεις, αντί για ανάπτυξη».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι «έχουμε έναν Βαρουφάκη νούμερο 2. Κόβει και ράβει τα πρόσφατα ιστορικά γεγονότα για να πετύχει κάποιο δικό του σχεδιασμό». Επισήμανε, δε, ότι «ορισμένοι που θεωρούν ότι ανήκουν στους ιδιοκτήτες της χώρας, δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το εξιτήριο από τα μνημόνια έχει την υπογραφή του Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκφράσει την κοινωνική πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας, λέγοντας πώς το κόμμα του μπορεί να συναντηθεί στην πορεία με ένα «ευρύ τόξο δυνάμεων» που διαμορφώνεται.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα» είπε ο πρώην υπουργός ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως «εάν η κυβέρνηση αποτολμήσει εκλογές εν μέσω μεταλλάξεων του κορονοϊού, αυτό σημαίνει ότι θα θέλει να προλάβει ένα πρόβλημα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος