Γ. Δελής στο Πρώτο: Ασπιρίνες σε μια βαριά αρρώστια τα επιδόματα της κυβέρνησης (audio)

«Τα επιδόματα μπορεί να πει κανείς ότι μοιάζουν με ασπιρίνες σε μια βαριά αρρώστια. Να τα πάρει βεβαίως ο κόσμος, αλλά το πρόβλημα προφανώς και δεν λύνεται» τόνισε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ΄ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, για το market pass.

«Δεν θίγονται τα μεγάλα εισοδήματα, δεν θίγονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μέτοχοι, όλοι αυτοί μένουν εκτός. Φορολογούνται όσοι έχουν ένα εισόδημα λίγο παραπάνω και από αυτούς που παίρνουν με βάση αυτά που γράφονται και στους προϋπολογισμούς και δίνουν στους εξαθλιωμένους, στους πολύ φτωχούς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Δεν μπορεί να ζει ο κόσμος με τα επιδόματα, με τα διάφορα food pass, energy pass και ούτω καθεξής» συμπλήρωσε ο κ. Δελλής.

Η λύση για το ΚΚΕ, βρίσκεται στην κατάργηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, καύσιμα και είδη πλατιάς κατανάλωσης, καθώς συνιστά το μόνο ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης σε συνδυασμό, ανέφερε ο κ. Δελής, με την ταυτόχρονη αύξηση των μισθών, των μεροκάματων και το πλαφόν που πρέπει να μπει στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για να ελεγχθούν οι τιμές. «Αυτές οι προτάσεις όμως, που καταθέτει το κόμμα μας και ως τροπολογία τις έχουμε καταθέσει και στη Βουλή συναντούν την άρνηση όλων των υπολοίπων κομμάτων και υπογραμμίζω όλων των υπολοίπων κομμάτων, γιατί και η αφωνία σημαίνει διαφωνία τις περισσότερες φορές» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος