Γ. Δαγκλής για την πτήση πολιτών στο διάστημα: Αρχίζει μια νέα εποχή – Εφικτό πλέον το ταξίδι (video)

Το πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα από την SPACEX του Έλον Μάσκ είναι πλέον γεγονός. Για «ιστορική καμπή από την εποχή του διαστήματος, όπου πλέον και ανεκπαίδευτοι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν» έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο Γιάννης Δαγκλης, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος.

«Είναι σαν να μεταβαίνουμε από την εποχή των στρατιωτικών αεροπλάνων στα επιβατικά», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Δαγκλής, ο οποίος επισήμανε ότι στην πρώτη αυτή ιδιωτική πτήση από τους τέσσερις ανθρώπους που συμμετείχαν, οι δύο ήταν εκπαιδευμένοι πιλότοι.

«Και τα αεροπορικά ταξίδια όταν ξεκίνησαν ήταν ιδιαίτερα ακριβά. Την εξέλιξη αυτή θα τη δούμε και στο διάστημα. Η πτήση αυτή δείχνει ότι και απλοί πολίτες, χωρίς να έχουν την πολύπλοκή, πολυετή και κουραστική εκπαίδευση για να λειτουργούν ως αστροναύτες μπορούν να ταξιδέψουν στο διάστημα», ανέφερε σχετικά με το κόστος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πρώτων τουριστών του διαστήματος.

Και όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, «αρχίζει μια νέα εποχή. Δείχνει ότι είναι εφικτό το ταξίδι για τον απλό πολίτη στο διάστημα».

Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX με επιβάτες τέσσερις «αρχάριους» πολίτες απογειώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το βράδυ (15/9) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, στην πρώτη τουριστική, διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος