Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Πρώτο: Lockdown των μη εμβολιασμένων τα νέα μέτρα – Όλοι πρέπει να εμβολιαστούν (audio)

«Lockdown των μη εμβολιασμένων» χαρακτήρισε τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τον Γιώργο Πίκουλα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πιέζει να εμβολιαστεί ο κόσμος.

«Είναι αναγκαίο να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Ο μή εμβολιασμός, πέρα από το ζήτημα της Υγείας, δημιουργεί τεράστια θέματα και στην Οικονομία», επισήμανε. Σύμφωνα με τον κύριο Χατζηθεοδοσίου, κάθε περιοριστικό μέτρο – ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – οδηγεί πιο κοντά στην καταστροφή.

Ο ίδιος ζήτησε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες- όπως είπε- έχουν τεράστια προβλήματα και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να υπάρξουν ελαφρύνσεις από την κυβέρνηση. Μετέφερε τη διαβεβαίωση που του έδωσε ο πρωθυπουργός ότι στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επικαλέστηκε, δε, στοιχεία από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία, μόλις το 15% των επιχειρήσεων μπορεί δυνητικά να πάρει δάνειο. «Η οικονομία παγκοσμίως δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τραπεζικό σύστημα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε μέτρα στήριξης μακράς πνοής, τριετίας ή πενταετίας, στις πυρόπληκτες περιοχές, ώστε να αποκατασταθεί το περιβάλλον και να μπορέσουν οι πυρόπληκτοι να βρουν εργασία στον τόπο τους, ώστε να μην έχουμε ξεκλήρισμα οικογενειών.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος