Γ. Αυγέρη στο EΡΤΝews: Στηρίζουμε το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων – Ο κ. Κασσελάκης έχει νωπή και ισχυρή εντολή

Σύνοψη
  • Στηρίζουμε το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων
  • Αν ήθελε η κυβέρνηση θα ενίσχυε τη δημόσια εκπαίδευση

«Ο κ. Κασσελάκης έχει νωπή και ισχυρή εντολή» δήλωσε στο EΡΤΝews η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφια στις επικείμενες ευρωεκλογές, Δώρα Αυγέρη, η οποία χαρακτήρισε καθοριστικό το χρόνο μέχρι τότε σημειώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρελθόν» και ότι το κόμμα έχει πρόεδρο.

Επιβεβαιώνοντας καταρχάς την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές «δήλωσε παρούσα» λέγοντας ότι η υποβολή αίτησης γίνεται από το iSYRIZA, ενώ θα γίνουν και σχετικές ανακοινώνεις από τον Στέφανο Κασσελάκη. «Είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της διαδικασίας. Ενόψει των ευρωεκλογών δεν έχει καταρτιστεί ψηφοδέλτιο. Περάσαμε από όλη αυτή την περιδίνηση της εσωτερικής αναταραχής μέσα στο κόμμα. Περάσαμε μια διάσπαση. Προσπαθούμε να βρούμε τον βηματισμό μας. Νομίζω ότι τον βρίσκουμε και ότι μετά από το συνέδριο και τις τριήμερες εργασίες του μπαίνουμε πιο ενωμένοι και με ξεκάθαρα πια πιο ξεκάθαρη την εικόνα και τον στόχο που έχουμε να πετύχει» ανέφερε η κα Αυγέρη.

Ο στόχος, όπως είπε «είναι να δώσουμε τις εκλογικές μάχες που έρχονται ενωμένοι, δυνατοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί παρά να είναι η ισχυρή ραχοκοκαλιά της κεντροαριστερής προοδευτικής παράταξης που θα αποτελέσει την πολιτική απάντηση στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου για τις μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών τόνισε ότι «αρχίζει πια να διαμορφώνεται ένα κοινωνικό κλίμα που λέει δεν αντέχουμε άλλο», με αφορμή την τραγική επέτειο του δυστυχήματος των Τεμπών.

«Το να δώσουμε τη μάχη στο κοινωνικό πεδίο, στις πολιτικές διεκδικήσεις, να μην είμαστε απόντες και απούσες από καμία κοινοβουλευτική αναμέτρηση, για να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις του καλύτερου εκλογικού αποτελέσματος και το κυριότερο της μεγαλύτερης ρωγμής σε αυτό το σύστημα που κυβερνά» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στις επερχόμενες ευρωεκλογές υποστήριξε ότι «η μέρα των εκλογών θα είναι πάρα πολύ διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα. Θα έχει διανυθεί ένας χρόνος τριών μηνών που θα είναι πάρα πολύ σημαντικός και πάρα πολύ καθοριστικός».

Έχουμε πρόεδρο – Πάμε ενωμένοι για τις εκλογικές μάχες

Μιλώντας για τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του Συνεδρίου είναι ξεκάθαρο. «Πρόεδρο έχουμε, έχει νωπή και ισχυρή εντολή και νομιμοποίηση από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Δεν χρειαζόμαστε εκλογές. Πάμε ενωμένοι και δυνατοί για τις εκλογικές μάχες και, βέβαια, με την προοπτική να γίνουν και οι αναγκαίες δομικές αλλαγές για να έρθει ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα, να συναντήσει την κοινωνία και τις ανάγκες της», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή συνάντηση μεταξύ Κασσελάκη – Γεροβασίλη απέφυγε να απαντήσει εάν ήταν προσπάθεια συμφιλίωσης. Ωστόσο, όπως είπε, η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ τους βρίσκει όλους ενωμένους σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «το συνέδριο είναι παρελθόν. Τώρα πάμε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Και το μέλλον χτίζεται περνώντας μέσα από το παρόν». Τόνισε δε ότι «η επόμενη μέρα διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως αυτός ο κόσμος ήθελε να εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό οφείλουμε να ακούσουμε, αυτό οφείλουμε να υπηρετήσουμε και αυτό κάνουμε».

Μιλώντας για τα Τέμπη και τη συγκέντρωση περισσότερων από 1.000.000 υπογραφών για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, με αφορμή το διαδικτυακό κάλεσμα της Μαρίας Καρυστιανού, που έχασε την κόρη της Μάρθη στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, δήλωσε ότι «πρέπει να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση ως πολιτικό σύστημα για το πώς ακριβώς δεν θα εργαλειοποιείται ένας νόμος ή το Σύνταγμα».

Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση

Κληθείσα να σχολιάσει την επιδίωξη της κυβέρνησης για την δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων απάντησε ότι «στηρίζουμε το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων». Και όπως τόνισε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ξεκάθαρο όχι που προέρχεται από μια ξεκάθαρη στάση που λέει ότι η ανώτατη εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό. «Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση και οποιοσδήποτε πάει να κάνει μία παραβίαση του Συντάγματος, με κουτοπονηριά, θα βρεθεί ενώπιον των καθηγητών του Συνταγματικού Δικαίου που λένε με ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτό που πάει να γίνει είναι αντισυνταγματικό» σημείωσε. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «αν ήθελε η κυβέρνηση θα ενίσχυε τη δημόσια εκπαίδευση».

Το μοντέλο της αγοράς εξυπηρετεί τα καρτέλ

Μιλώντας για την ακρίβεια και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση η κα Αυγέρη δήλωσε ότι είναι «το μοντέλο λειτουργίας αγοράς εξυπηρετεί τα καρτέλ, τους παίκτες που έχουν υπερκέρδη αλλά δεν φορολογούνται». Και όπως σημείωσε αυτές οι στρεβλώσεις θα πρέπει να καμφθούν και να υπάρχει μια πολιτική ισχυρή πολιτική βούληση

Μιλώντας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις υποστήριξε ότι «σε υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει πριν από τρία χρόνια το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ΚΑΠ» που στην ουσία, όπως δήλωσε στοίχισε στους μικρομεσαίους αγρότες τη μείωση πόρων που θα πήγαιναν ακριβώς για να τους βοηθήσουν και να μη φτάνουν σε αυτή την απόγνωση.

«Τώρα έρχεται, κατόπιν εορτής, η κυβέρνηση υπό το βάρος των κινητοποιήσεων. Γι’ αυτό χρειάζονται οι αγώνες. Να πει ότι τέλος πάντων θα το διορθώσω, αν και βέβαια είναι λίγο αργά για δάκρυα», κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος