Γ. Ασμάτογλου στο Πρώτο: Σταθερή η αμόλυβδη – Αν σταματήσει η επιδότηση των 15 λεπτών, το πετρέλαιο θα κοστίζει όσο στην Ολλανδία (audio)

Την εκτίμηση ότι αυτή την εβδομάδα θα κυλήσει ομαλά με «σταθερότητα» στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης και με κάποιες αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές διαδρομές στο Πρώτο», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ειδικά για το πετρέλαιο κίνησης, υπενθύμισε ότι είχε μια μεγάλη ανοδική πορεία παρά την επιδότηση των 15 λεπτών από την κυβέρνηση. «Αν η κυβέρνηση σταματήσει αυτά τα 15 λεπτά, η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει την αντίστοιχη της αμόλυβδης και θα είναι ίση με τις τιμές που έχει σήμερα και η Ολλανδία, η οποία είναι η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι αυτό ισχύει για τα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς στις απομακρυσμένες περιοχές και στη νησιωτική Ελλάδα οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες.

Σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά είναι στα 2,050 ευρώ και «λίγο πιο κάτω είναι το πετρέλαιο, το οποίο επηρεάζει ως κόστος ενέργειας τα παραγόμενα προϊόντα και τα καταναλωτικά αγαθά», υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος