Γ. Ασμάτογλου στο Πρώτο: Από αύριο ίσως υψηλότερη η τιμή του πετρελαίου (audio)

«Παρά την μεγάλη μείωση που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο πετρέλαιο κίνησης, πιθανότατα να δούμε υψηλότερη τιμή αύριο και να έρθει να καλύψει αυτή την μείωση» εκτίμησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου, ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει μια μικρή μείωση στην αμόλυβδη βενζίνη που έχει φέρει την μέση τιμή πανελλαδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα στα 2,33 ευρώ, ενώ στην υπόλοιπη και την νησιωτική Ελλάδα είναι πολύ παραπάνω η τιμή, ο κ. Ασμάτογλου ανέφερε ότι η πορεία των διεθνών τιμών του αργού είναι λίγο ανοδική. «Θεωρώ ότι θα πάνε προς τα πάνω ξανά οι τιμές αυτές που μειώθηκαν.  Άλλωστε δεν είναι σχετικό το αργό πετρέλαιο με το διυλισμένο προϊόν, έχουμε δει να μειώνεται η τιμή του διεθνούς πετρελαίου, να μειώνεται η βενζίνη και να αυξάνεται το πετρέλαιο κίνησης ή και το αντίθετο, άρα λοιπόν δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα» συμπλήρωσε.

Απαντώντας στο πόσο πιθανό είναι το σενάριο μέχρι τέλος του καλοκαιριού να έχει φτάσει η αμόλυβδη τα 3 ευρώ, ανέφερε ότι ο οίκος αξιολόγησης Moody’s έκανε μια πρόβλεψη ότι οι διεθνείς τιμές του αργού θα φτάσουν στα 300 δολάρια.  «Απόλυτη καταστροφή» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό ο κ. Ασμάτογλου, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει βεβαιότητα για τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και λίγους μήνες πριν τον επόμενο χειμώνα, ο κ. Ασμάτογλου επισήμανε πως ακόμα και σταθερές να μείνουν οι σημερινές τιμές, τα νοικοκυριά θα έχουν απέναντί τους ένα πολύ υψηλό κόστος στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Με αυτή την μείωση που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και κατέβηκε από τα 2 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης αν σήμερα ξεκινούσε το πετρέλαιο θέρμανσης θα είχε 1,70 ευρώ. Πώς μπορεί να το αντέξει αυτό μια ελληνική οικογένεια;» διερωτήθη ο κ. Ασμάτογλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος