Γ. Ασμάτογλου- Αντιπρ. Συνδέσμου Πρατηριούχων: Στα ύψη τα καύσιμα λόγω Ουκρανίας-Ο κλάδος μας δεν θα αντέξει άλλη ύφεση

Στα ύψη έχει φτάσει η τιμή της αμόλυβδης, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, η οποία διαμορφώνεται στο 1,9 ευρώ το λίτρο, ενώ, όπως εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η βενζίνη θα γίνει τόσο ακριβή που πλέον δεν θα μπορεί κανείς να την αγοράσει. “Απλησίαστο έχει γίνει και το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ οι ποσότητες που έπαιρνε ο Έλληνας καταναλωτής ακόμη και την περίοδο που είχε πολύ κρύο, ήταν πολύ περιορισμένες”, είπε ο κ. Ασμάτογλου.

” Ο κλάδος μας δεν θα αντέξει άλλη ύφεση μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία, μπορεί να κλείσουν πρατήρια “, τόνισε ο κ. Ασμάτογλου, ο οποίος επισήμανε ότι, αν και οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι ένα διεθνές φαινόμενο, είναι αναγκαίο η πολιτεία να μειώσει έστω και προσωρινά κάποιους φόρους που επιβαρύνουν τα καύσιμα, διότι αλλιώς το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο.

Ο κ. Ασμάτογλου, πρόσθεσε ότι “αρχίζουμε και βλέπουμε τις μειώσεις στην κατανάλωση όχι τόσο στην καθημερινότητα της εργάσιμης εβδομάδας, αλλά κυρίως τις τελευταίες Κυριακές που δεν βλέπουμε να υπάρχει διάθεση εξόδου” και πρόσθεσε ότι ” το τελευταίο διάστημα έχουμε κάποιες μειώσεις οι οποίες ίσως ξεπερνούν και το 15% στις πωλήσεις μας και αυτό είναι ένα αρνητικό στοιχείο όχι μόνο για εμάς αλλά και για την οικονομία του κράτους. Γιατί αυτά τα έσοδα που μειώνονται από τον κύκλο εργασιών είναι σημαντικά για τον προϋπολογισμό και για τα ταμεία γενικότερα”, κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος