Γ. Αράπογλου (PULSE) στο Πρώτο: Η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι επιβραβεύουν αυτές τις διαδικασίες (audio)

«Η συμμετοχή των πολιτών δείχνει ότι επιβραβεύει την ανοιχτή διαδικασία εκλογής προέδρου» είναι το πρώτο συμπέρασμα του γενικού διευθυντή της εταιρείας δημοσκοπήσεων PULSE, Γιώργου Αράπογλου ο οποίος μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

Οι ψηφοφόροι συμφωνούν με αυτή την διαδικασία και γι’ αυτό επιλέγουν να συμμετάσχουν σημείωσε ο κ. Αράπογλου. Σχετικά με τον υψηλό αριθμό πολιτών που έσπευσαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ χθες, ο γενικός διευθυντής της PULSE τόνισε ότι «κάθε κομματική διαδικασία όταν απευθύνεται σε μεγάλο αριθμό πολιτών σαφώς έχει κάποια επίδραση και προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια εσωκομματική διαδικασία και γι’ αυτό δεν αναμένουμε απόλυτη ταύτιση οποιουδήποτε αποτελέσματος συμμετοχής στα δημοσκοπικά δεδομένα».

Όσο αφορά τα πιο πρόσφατα δημοσκοπικά στοιχεία, σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου «η κυβέρνηση δέχεται κάποιες πιέσεις, ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή της θητείας της, όμως εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα σημαντικό απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Οι τρεις τουλάχιστον προηγούμενες κυβερνήσεις από το μέσο της θητείας τους, όχι απλά δέχονταν πιέσεις δημοσκοπικές αλλά είχαν περάσει στην δεύτερη θέση δημοσκοπικά και η αξιωματική αντιπολίτευση είχε περάσει στην πρώτη. Αντίθετα, η παρούσα κυβέρνηση παρά το ότι βρίσκεται στο τρίτο έτος και με όλα αυτά που συμβαίνουν διατηρεί την πρώτη θέση και με αξιόλογη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση, στα ίδια επίπεδα ή και λίγο υψηλότερη από την εκλογική της διαφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη έχει περάσει διάφορα, δεν φαίνεται να μπορεί να καρπωθεί σημαντικό μέρος από τις απώλειες της κυβέρνησης, παρ’ όλ’ αυτά διατηρεί ένα σταθερό ποσοστό το οποίο φαίνεται ότι δύσκολα θα το χάσει».

Το ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή του νέου αρχηγού φαίνεται να έχει αυξήσει το ποσοστό του και να το κρατάει σε αυτά τα επίπεδα, ανέφερε ο κ. Αράπογλου, προσθέτοντας πως φαίνεται ότι μπορεί να το διατηρήσει εκλογικά τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες εκλογές. «Αν πάμε σε δεύτερες εκλογές τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και ενδεχομένως μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πόλωση. Τα δύο πρώτα κόμματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν ή να ενισχύσουν τα ποσοστά τους και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει βρει τρόπο να μην δεχτεί πιέσεις από αυτή την πόλωση» κατέληξε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Pulse.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος