Γ. Αμανατίδης στο Πρώτο: Εκτιμώ ότι θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις (audio)

Την υπόθεση των υποκλοπών αλλά και το σχετικό νομοσχέδιο που τέθηκε χθες το απόγευμα στη δημόσια διαβούλευση σχολίασε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Ερωτηθείς σχετικά με το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις που εχθές τέθηκε σε διαβούλευση και τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα το ψηφίσει επί της αρχής. «Γιατί τα στοιχεία από εδώ και μετά για να βγουν θα πρέπει να περάσουν 3 χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς αυτό δεν είναι και δεν έχει αναδρομική ισχύ, έτσι ώστε να πηγαίνει μέσα και την υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη. Η ελληνική κοινωνία θα περίμενε 2 πράγματα. Ένα είναι ή αυτό που είπε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, την απαγόρευση των παράνομων λογισμικών Predator και οποιουδήποτε άλλου που είναι στη χώρα μας. Το δεύτερο που περίμενε από αυτό είναι να πάρει πίσω αυτό που άλλαξε, δηλαδή τη δυνατότητα να έχουν οι Έλληνες πολίτες που θεωρούν ή πιστεύουν ή έχουν ενδείξεις ότι παρακολουθούνται, να απευθυνθούν στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Επιπλέον το νομοσχέδιο νομιμοποιεί με έναν τρόπο όπως τον βάζει μέσα στο νομοσχέδιο τις παρακολουθήσεις των πολιτικών», εξήγησε ο κ. Αμανατίδης.

«Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την κυρία Φωτίου σε δεύτερο χρόνο ξεκαθαρίζουν το ζήτημα. Ο κ. Γεωργιάδης και οποιοσδήποτε άλλος θέλει ως πνιγμένος να πιαστεί από τα μαλλιά του πιάνεται», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις της κ. Φωτίου.

«Το βασικό επιχείρημα είναι ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος δεν ήξερε πραγματικά, άρα είναι ανίκανος και δεν μπορεί να υπηρετήσει την ασφάλεια της χώρας ή έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος ήξερε και στις δύο περιπτώσεις με τη λογική σκεπτόμενος δεν μπορεί να σταθεί ένας τέτοιος πρωθυπουργός», ανέφερε ο κ. Αμανατίδης.

Αναφερόμενος σε όσα δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στην ίδια εκπομπή για υπηρεσίες πληροφοριών κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ και της Βρετανίας ο κ. Αμανατίδης είπε «Το πρώτο μου σχόλιο έτσι όπως το ακούω είναι ελπίζω ότι δεν θα πάμε πάλι στην ιδεολογία του 50 και του 60 που κατασκεύαζε τότε τους εσωτερικούς εχθρούς και ότι τότε κομμουνισμός ήταν εξωτερικός εχθρός. Ελπίζω ότι δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Ίσως εννοεί κάτι διαφορετικό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος