“Φρένο” από την Αθήνα στην πρόταση Μεζιέρ “να σταλούν πίσω πρόσφυγες”

«Κάναμε πολλά στην Ευρώπη για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να έχει συνέπειες και να οδηγήσει στο να μπορούν να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες, σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου», φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, στην εφημερίδα Welt, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Αθήνας.

“Αν έχουν αναπαραχθεί ορθά οι δηλώσεις Μεζιέρ, δεν μπορούν να γίνονται δεκτές όταν από τη μετεγκατάσταση που αποφάσισε η Ε.Ε. για φέτος και αφορά 33.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα, έχουν γίνει δεκτοί περίπου 3.000, την ίδια ώρα μάλιστα που 7.000 είναι έτοιμοι για μετεγκατάσταση και δεν έχουν ανοίξει θέσεις στις Ευρωπαϊκές χώρες”, απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας .

Οπως τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας, “περιμένουμε από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας και τους Ευρωπαίους ηγέτες με τις δηλώσεις τους, να συμβάλλουν στην υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε Ευρωπαϊκά Συμβούλια και Θεσμούς, αλλά και με βάσει την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας“.

Στη Γερμανία, το επικεφαλής της οργάνωσης για τους πρόσφυγες Pro Asyl, Γκίντερ Μπούρκχαρντ, τονίζει ότι « ο Ντε Μεζιέρ θέλει για λόγους εκλογικής τακτικής να αυξήσει την πίεση ώστε να διαμορφώσει ένα σκληρό πρόσωπο προς τα δεξιά».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1- Επιμέλεια:Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος