Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού χαρακτήρισε «σκοτεινή μέρα» για την Ευρώπη τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που συνήφθη μεταξύ της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.
Σε δήλωσή του στην πλατφόρμα X ,υποστήριξε ότι η Ευρώπη ουσιαστικά υποτάσσεται αντί να υπερασπίζεται τις κοινές της αξίες και συμφέροντα.
Accord Van der Leyen-Trump : c’est un jour sombre que celui où une alliance de peuples libres, rassemblés pour affirmer leurs valeurs et défendre leurs intérêts, se résout à la soumission.
— François Bayrou (@bayrou) July 28, 2025
«Είναι μια σκοτεινή ημέρα όταν μια συμμαχία ελεύθερων λαών, ενωμένη για να επιβεβαιώσει τις κοινές της αξίες και να υπερασπιστεί τα κοινά της συμφέροντα, παραιτείται στην υποταγή», έγραψε ο Μπαϊρού στην πλατφόρμα X.
Επιμέλεια- Δαμιανός Στεφανίτσης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος