Φωτιά στη Λαμία: Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης – Απειλήθηκαν σπίτια

Πριν από λίγη ώρα στάλθηκε στους κατοίκους της βόρειας Λαμίας μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της πόλης, ενώ νέο μήνυμα ζητά από τους κατοίκους της Μεγάλης Βρύσης, της Αγίας Παρασκευής και Νέας Μαγνησίας να εκκενώσουν προς Στυλίδα.

H φωτιά πέρασε τον δρόμο Λαμίας- Δομοκού και κατευθύνεται προς τη συνοικία της Νέας Μαγνησίας. Την ίδια στιγμή περιπολικά της αστυνομίας και αυτοκίνητα του δήμου ειδοποιούν τους κατοίκους της Νέας Μαγνησίας που τα σπίτια τους είναι κοντά στην αγροτική περιοχή να τα εκκενώσουν και να απομακρυνθούν. Ήδη έχουν εκκενωθεί έξι αγροικίες με οικόσιτα ζώα, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας κι ένα ελικόπτερο Έρικσον. Στην κατάσβεση μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και μία ομάδα εφέδρων καταδρομέων.

Η φωτιά έχει αναπτύξει μέτωπο που ξεπερνά τα 2,5 χιλιόμετρα και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για μία ακόμη φορά ζητά ενισχύσεις από εναέρια μέσα σημειώνοντας πως «εδώ και τρεις ώρες ζητάμε να μας ενισχύσουν με εναέρια μέσα. Δεν τα βγάζουμε πέρα. Θα καεί ο κόσμος, θα καούν τα σπίτια. Εκκενώνουμε τις περιοχές τη μία μετά την άλλη, με βαριά χωματουργικά μηχανήματα δημιουργούμε αντιπυρικές ζώνες γύρω από εγκαταστάσεις αλλά και οικιστικές περιοχές» και συμπληρώνει «όσο έχουμε καιρό ακόμη, όσο είναι ημέρα ζητάμε ενισχύσεις από αέρος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Διαφορετικά θα είναι εφιαλτική η νύχτα».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / Ανταπόκριση: Γ. Παλαμιώτης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος