Φωταγωγήθηκαν 11 γέφυρες και 7 κόμβοι στην ΠΕ Πέλλας

Ένα σημαντικό έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον Νομό Πέλλας. Χαμηλή ορατότητα, ομίχλη και κακό οδόστρωμα ήταν μέχρι πρότινος τα κύρια χαρακτηριστικά στο οδικό δίκτυο του νομού κυρίως στους επαρχιακούς δρόμους.

Από εχθές τα πρώτα διερχόμενα ΙΧ από έντεκα γέφυρες διαπίστωσαν τα οφέλη του δημόσιου φωτισμού.

Επικίνδυνοι δρόμοι, αφωταγώγιστες γέφυρες, ήταν κάποια από τα αίτια για συχνά τροχαία ατυχήματα και όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 ο αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής προτεραιότητα της ΠΚΜ είναι η ασφάλεια των πολιτών, οδηγών και πεζών.

Η φωταγώγηση του τμήματος στο Λιποχώρι, ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση λαμπών led ισχύος 100W, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Συνολικά φωτίστηκαν 11 γέφυρες στις περιοχές Αψάλου – Πολυκάρπης, Αψάλου – Όρμας, Αψάλου – Λουτρών Πόζαρ, Αριδαίας – Εξαπλατάνου, Μαυροβουνίου – Λιποχωρίου, Μαυροβουνίου – Σκύδρας, Προφήτη Ηλία, Χρυσής και Αριδαίας – Λουτρακίου. Η φωταγώγηση περιλαμβάνει και επτά κόμβους. της Εθνικής Οδού Έδεσσας – Φλώρινας και των Επαρχιακών οδών Αραβησσού – Γιαννιτσών και Εξαπλατάνου – Αραβησσού. Το έργο συνολικού  προϋπολογισμού 700.000 € προέβλεπε την τοποθέτηση κιβωτίων ηλεκτρικής διανοµής  και στηθαίων ασφαλείας κατά μήκος των οδών όπου υψώθηκαν οι σιδηροϊστοί.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ενημερώθηκε για το έργο της Περιφέρειας Κ.Μ. «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥ ΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑΦΡΟΥ Τ66 ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2022», μήκους 34 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 496.379,688 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και περιλαμβάνει καθαρισμό και ενίσχυση του αναχώματος, εκσκαφές μέσα στην Τάφρο και απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης και φερτών υλικών.

Φωταγωγήθηκαν 11 γέφυρες και 7 κόμβοι στην ΠΕ Πέλλας

Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί προστατευτικές μπάρες σε μήκος περίπου 3 χλμ, σε τμήμα της οδού προς τον οικισμό του Άσπρου, που βρίσκεται έξι χλμ. από την Σκύδρα. Είναι ένα σημείο με ιδιαίτερη κίνηση κυρίως αγροτικών οχημάτων, τα οποία συχνά εκτρέπονταν της πορείας τους και κατέληγαν στα χωράφια.

Το νέο σύστημα αναχαίτισης οχημάτων εξασφαλίζει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές συγκράτησης των οχημάτων, λαμβάνοντας υπόψη την κυκλοφοριακή ασφάλεια και τη λειτουργικότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος