FOODBAG: Mια τσάντα γεμάτη φαγώσιμες εκπλήξεις φθηνότερη έως και 75% – Η εφαρμογή που αντιμετωπίζει την σπατάλη τροφίμων

Την πρωτοβουλία δύο νέων ανθρώπων για τη διάθεση τροφίμων μέσω μιας έξυπνης και οικολογικής τσάντας, της FΟΟDBAG, που στοχεύει στο να μην πετάμε τρόφιμα στα σκουπίδια και μέσω εφαρμογής «γλιτώνει» μερίδες φρέσκου φαγητού παρουσίασε η εκπομπή «Συνδέσεις». Oι συνιδρυτές αυτής της πρωτοβουλίας, Λάουρα Κυριαζοπούλου και ο Κωνσταντίνος Μαγκανιάρης μίλησαν γι’ αυτήν την επιχειρηματική πρωτοβουλία.

«Είμαστε μια εφαρμογή κατά της σπατάλης φαγητού. Ουσιαστικά είναι τρόφιμα τα οποία δεν έχουν πωληθεί μέχρι το τέλος της βάρδιας ενός φούρνου, ενός μανάβικου, ενός σούπερ μάρκετ, τα οποία διαθέτουμε μέσα από την εφαρμογή μας με έκπτωση έως και 75% έκπτωση προς το καταναλωτικό κοινό» δήλωσε η κα Κυριαζοπούλου.

Όπως δήλωσε στην Χριστίνα Βίδου, πρόκειται για φρέσκα τρόφιμα και λαχανικά τα οποία ο καταναλωτής μπορεί να βρει σε μορφή τσάντας μέσα από την εφαρμογή, «σώζοντας» ουσιαστικά αυτές τις μερίδες φαγητού.

Μέσω του Google Play o ενδιαφερόμενος μπορεί να «κυνηγήσει» φρέσκο φαγητό και προσφορές. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της FΟΟDBAG επιδίωξή τους είναι να μην πετάγονται τεράστιες ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια.

Περιγράφοντας τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής ο κ. Μαγκανιάρης τόνισε ότι η ιδέα αυτή υπάρχει χρόνια τώρα στο εξωτερικό και οι ίδιοι το προσάρμοσαν στα ελληνικά δεδομένα λέγοντας ότι μέσα από τα σόσιαλ μίντια εκπαιδεύουμε το καταναλωτικό κοινό.

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα αγαπήσει αυτό το πρότζεκτ και θα δει το όραμά μας ότι η σπατάλη φαγητού πρέπει να σταματήσει και στην Ελλάδα. Οι καταστηματάρχες, δυστυχώς, έχουν πλεονάζοντα τρόφιμα. Στο τέλος της βάρδιας έχουμε παρατηρήσει ότι στους φούρνους περίπου το 10% που δεν πωλείται, οπότε αυτό, όσο το δυνατόν, προσπαθούμε να το αξιοποιούμε.

Η χρήση της εφαρμογής είναι εύκολη. «Βλέπεις τι ώρα είναι το φαγητό που σε ενδιαφέρEI έτοιμο προς πώληση και σε ποιο κατάστημα είναι διαθέσιμο. Το αγοράζεις και πηγαίνεις εκεί για να παραλάβεις την τσάντα σου» περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της FOODBAG.

Και όπως τόνισε ο κ. Μαγκανιάρης είναι η εφαρμογή αυτή είναι win-win-win για όλους. «Έχει όφελος ο καταστηματάρχης που δεν πετάει την παραγωγή του, έχει ωφέλεια ο καταναλωτής που αγοράζει τα είδη που τον ενδιαφέρουν με έκπτωση που φτάνει ακόμη και το 75% και φυσικά υπάρχει όφελος για το περιβάλλον αλλά και η εθνική οικονομία», σημείωσε.

Η εφαρμογή που εντάσσεται στο κίνημα ενάντια στην σπατάλη τροφίμων είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσα από το App Store και την Google Play.

Πηγή: Συνδέσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος