Φωλιές για τα κιρκινέζια στην Ροδόπη από το Life Falcon

Array

Λίγο πριν επιστρέψουν στη χώρα μας τα πρώτα κιρκινέζια μετά από ένα μακρύ ταξίδι από την υποσαχάρια Αφρική όπου ξεχειμωνιάζουν, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία στο πλαίσιο του προγράμματος Life Falcon τοποθέτησε φωλιές στην περιοχή της Ροδόπης για να τα υποδεχτεί.

Κι αυτό γιατί ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σπάνια μικρά γεράκια που συνηθίζουν να ζουν κοντά στον άνθρωπο είναι η εύρεση κατάλληλης θέσης φωλιάσματος. Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 η συντονίστρια επικοινωνίας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας Ρούλα Τρίγκου, τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται ολοένα και δυσκολότερη υπόθεση η εύρεση στέγης για τα κιρκινέζια, καθώς τα παλιά σπίτια γκρεμίζονται ή αναπαλαιώνονται με γρήγορους ρυθμούς. Οι νέες κατασκευές είναι μάλλον αφιλόξενες αφού δεν διαθέτουν κεραμίδια ή ανοίγματα τα οποία θα επέτρεπαν τη δημιουργία φωλιάς.

Οι συντελεστές του προγράμματος Life Falcon εκτός από την πρωτοβουλία κατασκευής φωλιών για τα αποδημητικά πουλιά λειτουργούν και σε ένα ακόμη επίπεδο. Απευθύνονται στις κατασκευαστικές εταιρίες ζητώντας από αυτές να φτιάχνουν πιο φιλικά προς τα αποδημητικά πουλιά κτίρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος