Φολέγανδρος: “Η πιο σκληρή ποινική μεταχείριση η κατηγορία που αποδόθηκε στον κατηγορούμενο” – Τι λέει ο Α. Κούγιας (video)

«Θεωρώ πολύ απλοϊκή προσέγγιση τον ισχυρισμό ότι η δολοφονία ήταν το τραγικό αποτέλεσμα ενός διαπληκτισμού. Ούτε σπρώχνεις κάποιον σε έναν γκρεμό και τον βλέπεις να πνίγεται γιατί είχες κάποιες διενέξεις εκείνες τις ημέρες, ούτε το περιγράφεις τόσο απλοϊκά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις Έξι” ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση ως συνήγορος πολιτικής αγωγής, δήλωσε ότι μέχρι να πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας, οι συνήγοροι είναι στο σκοτάδι.

Σχολιάζοντας την κατηγορία που αποδίδεται στον καθ’ ομολογίαν δράστη ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Είναι η πιο σκληρή ποινική μεταχείριση η κατηγορία που αποδόθηκε στον κατηγορούμενο, ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επισείει ποινή ισοβίων».

Ο κ. Κούγιας, που είναι και συγχωριανός του θύματος, τόνισε ότι είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία με τη μητέρα του θύματος η οποία τον ενημέρωσε ότι το τελευταίο χρονικό η Γαρυφαλιά πίστευε ότι παρακολουθούσαν το κινητό της τηλέφωνο. Μάλιστα ρώτησε τη μητέρα της αν μπορούσε κάποιος να παρακολουθήσει και τα μηνύματα.

«Υπήρχε μια αναστάτωση στη σχέση που δημιουργούσε ανησυχίες. Αυτό που έχει σημασία είναι αν η προσωπικότητα του κατηγορουμένου είχε στοιχεία επικινδυνότητας που θα έπρεπε να δημιουργήσουν ανησυχία στην κοπέλα και να αποτρέψει το ταξίδι».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κούγιας είπε ότι το πώς αντιμετωπίζει κάποιος μια κατάσταση είναι θέμα αγωγής και παιδείας.

Σοκ το πόρισμα του ιατροδικαστή

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής, 18 Ιουλίου, ο 30χρονος δράστης της δολοφονίας στη Φολέγανδρο μεταφέρθηκε με ταχύπλοο σκάφος του λιμενικού στην Νάξο προκειμένου να δώσει κατάθεση στην εισαγγελία. Ο καθ’ ομολογιαν δολοφόνος της 26χρονης φαρμακοποιού αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο δράστης της γυναικοκτονίας έκανε λόγο για συχνούς τσακωμούς με την άτυχη κοπέλα. Αφορμή για τον τελευταίο καυγά στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Ζώης Κακκαβάς, ήταν ότι είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους, καθώς η 26χρονη, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, δεν πρόσεχε το GPS στο κινητό της τηλέφωνο αλλά κοιτούσε τα μηνύματα.

Φολέγανδρος: “Η πιο σκληρή ποινική μεταχείριση η κατηγορία που αποδόθηκε στον κατηγορούμενο” – Τι λέει ο Α. Κούγιας (video)
(EUROKINISSI)

Μετά την εκτροπή του αυτοκινήτου από τον δρόμο, ακολούθησε την κοπέλα και μετά από αψιμαχία, την έσπρωξε από τον βράχο στη θάλασσα. Όταν διαπίστωσε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της, την εγκατέλειψε μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος της 26χρονης κοπέλας προήλθε από πνιγμό ενώ το σώμα της φέρει πολλαπλές κακώσεις. Το τραγικό είναι ότι η κοπέλα ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα και ενδεχομένως, αν της είχαν προσφερθεί πρώτες βοήθειες, μπορεί και να ζούσε…

Στην κατάθεσή του ο 30χρονος φέρεται να δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι τσακωνόταν «συχνά και έντονα γιατί με ειρωνευόταν και με προσέβαλε. Αυτό έγινε και την Παρασκευή μέσα στο αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή τράβηξα κατά λάθος το χειρόφρενο, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το αμάξι βγήκε από το δρόμο και κατέληξε στα βράχια».

Μάρτυρες είχαν περιγράψει στις αρχές πως είδαν την κοπέλα να παίρνει έναν σάκο από το αμάξι και να κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Δυστυχώς, αυτή η γυναικοκτονιά δεν είναι η μόνη, αλλά έρχεται ως συνέχεια σε μια σειρά από άλλες., με θύματα νεαρές γυναίκες, οι οποίες έπεσαν θύματα γνωστών ή των συντρόφων τους.

Στις 18.00 η κηδεία της άτυχης 26χρονης Γαρυφαλλιάς

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα στις 18.00, θα γίνει η κηδεία της άτυχης Γαρυφαλλιάς στο Βέλο Κορινθίας, τόπο καταγωγής της.

«Είναι συντετριμμένοι οι άνθρωποι της κοινωνίας. Κάνουν λόγο όλοι για δύο καλές οικογένειες», ανέφερε στο ρεπορτάζ της η Αθανασία Σταμοπούλου από το Βέλο Κορινθίας.

Για το θέμα της γυναικοκτονίας μίλησε ο Αννίβας Παπακυριάκος, δήμαρχος Βέλου – Βόχας.

«Υπάρχουν τραγικές φιγούρες που προσπαθούν να αποδεχθούν την πραγματικότητα και δεν νομίζω ότι τα τα καταφέρουν», ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής του θύματος. “Ο πατέρας δεν είχε γνωρίσει τον δράστη. Η σχέση ήταν λίγων μηνών”.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς, Αθανασία Σταμοπούλου / ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος