Φλερτ και έρωτες στα χρόνια των… αλγορίθμων

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος, γιορτάζουν οι ερωτευμένοι.

Οι γνωριμίες πολλές φορές γίνονται πλέον online, και η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει το ταίριασμα των προφίλ στα social media.

Τον ρόλο που παραδοσιακά έπαιζαν η οικογένεια, οι φίλοι, οι γείτονες ή και η τύχη, τον αναλαμβάνει πλέον σε μεγάλο βαθμό το διαδίκτυο. Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Στάνφορντ, το 2017, το 39% των ετεροφυλόφιλων Αμερικανών βρήκαν σύντροφο μέσω ίντερνετ. Οκτώ χρόνια πριν, το 2009, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 22%.

Η επιτυχία για τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές γνωριμιών είναι να προτείνουν έναν ταιριαστό άνθρωπο σύμφωνα με τις προτιμήσεις του καθενός. Για να το καταφέρουν αυτό, χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις μεθόδους της τεχνητής νοημοσύνης.

Έρευνα που δημοσίευσε το dating site e-Harmony, εκτιμά πως το 2040 στη Μεγάλη Βρετανία, το 70% των ζευγαριών θα έχει γνωριστεί online.

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας Θεοφάνης Τάσης, χαρακτήρισε τον έρωτα «μια αμοιβαία παρεξήγηση με ημερομηνία λήξης η οποία μερικές φορές δίνει την θέση της στο θαύμα».

Μιλώντας στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 ο κ. Τάσης μίλησε για τον έρωτα στην ψηφιακή εποχή. Όπως είπε είναι μέρος μιας τάσης να εκχωρούμε πλέον οι άνθρωποι μέρος της ελευθερίας μας σε αλγορίθμους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος