Συρία: Επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό, τουλάχιστον 20 νεκροί, 52 τραυματίες – Η ανακοινώση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην ορθόδοξη εκκλησία «Mar Elias» στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε μέσα στο κτίριο χρησιμοποιώντας ζώνη με εκρηκτικά.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Συριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας επέβαλαν κλοιό γύρω από την περιοχή για την απομάκρυνση των νεκρών και των τραυματιών. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για 20 νεκρούς και 52 τραυματίες, ενώ το χτύπημα αποδίδεται στο ISIS.

Συρία: Επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό, τουλάχιστον 20 νεκροί, 52 τραυματίες – Η ανακοινώση του ελληνικού ΥΠΕΞ
(Photo by Bakr ALKASEM/AFP)

Ανταποκριτές του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP που βρίσκονταν στο σημείο δήλωσαν ότι η εκκλησία είχε υποστεί ζημιές με θρυμματισμένα ξύλα από εξαρτήματα και στασίδια, εικόνες στο έδαφος και λίμνες αίματος.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη Δαμασκό της Συρίας

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση αυτοκτονίας στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό της Συρίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό της Συρίας.

Οι θρησκευτικοί χώροι δεν πρέπει ποτέ να είναι στόχοι τρομοκρατίας.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ασκεί την πίστη του με απόλυτη ειρήνη και ασφάλεια. Απαιτούμε από τις μεταβατικές αρχές της Συρίας να αναλάβουν άμεσα δράση για την απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους και να εφαρμόσουν μέτρα που θα εγγυώνται την ασφάλεια των χριστιανικών κοινοτήτων και όλων των θρησκευτικών ομάδων, επιτρέποντάς τους να ζουν χωρίς φόβο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τους εταίρους του στην ΕΕ αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος