First lego: Ο διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται σε 110 χώρες παγκοσμίως

Το first lego, εκπαιδευτική ρομποτική , είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 110 χώρες σε όλο τον κόσμο, από το 1998. Στην Ελλάδα πραγματοποιείται για 10η χρονιά, με τη συμμετοχή 2.000 μαθητών από σχολεία όλης της χώρας. Οι τελευταίοι προκριματικοί πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι νικητές των οποίων θα συμμετάσχουν στον τελικό διαγωνισμό στις 18 και 19 Μαρτίου.

Ο Λάζαρος Νταής, μαθητής του 12ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, έδειξε υπερήφανος μαζί με την ομάδα του, την πίστα με το ρομποτάκι που μεταφέρει ενέργεια.

Το μεγάλο σπίτι της μέριμνας ατόμων με αυτισμό “Μαμά” στη Βέροια, βραβεύτηκε και καταχειροκροτήθηκε για τον ηλιακό φούρνο από ξύλο.

Ο 8ος και τελευταίος περιφερειακός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών, ηλικίας από 9-16 ετών, από σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος