Φίλοι Άλκη: «Μας επιτέθηκαν με μένος – Ήθελαν να χυθεί αίμα»

Αποφασισμένη να χύσει αίμα φαίνεται πως ήταν η ομάδα που επιτέθηκε στον Άλκη Καμπανό και στους φίλους του το μοιραίο της 1ης Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρουν στις συγκλονιστικές καταθέσεις τους οι δυο φίλοι του 19χρονου που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές, οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν με μένος, στα τυφλά, με μόνο στόχο να μόνο να χυθεί αίμα.

«Δεν κατάλαβα ούτε πως ήρθαν, ούτε από που ήρθαν. Ένας απ’ αυτούς μας ρώτησε τι ομάδα είμαστε και εγώ απάντησα Άρης. Τότε όλοι μαζί μας επιτέθηκαν. Εγώ έφυγα τρέχοντας και πήγα στην ταβέρνα στην Παπαναστασίου και εκεί είπα σε ένα ζευγάρι που καθόταν να καλέσουν το ασθενοφόρο. Αυτό το είπα χωρίς να ξέρω αν είχε χτυπήσει κάποιος ή όχι έτσι από μόνος μου», δηλώνει ο φίλος του Άλκη.

Η ομάδα των δραστών, που έδρασε σαν τάγμα επιτέθηκε σε όποιους βρήκε μπροστά της.

«Δεύτερο άτομο από την ίδια ομάδα, αποκρινόμενο προς τον πρώτο είπε «Δεν τους ξέρω, πάμε να φύγουμε» ή «δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε». Τότε κάποιος από την παρέα των αγνώστων πιθανώς αυτός που ρώτησε τι ομάδα είστε είπε στα παιδιά «στ’ αρ@@α μου πάμε!» και αμέσως μας επιτέθηκαν. Είδα ένα από τα άτομα να κρατάει μαχαίρι και ένα ακόμη να κρατάει ένα μακρύ αντικείμενο σαν λοστό», πρόσθεσε.

Κρατώντας ρόπαλα και μαχαίρια άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως. Οι δύο φίλοι του Άλκη που πρόλαβαν να το βάλουν στα πόδια γλίτωσαν σαν από θαύμα αφού βρήκαν καταφύγιο σε γειτονικά καταστήματα

«Ένας από τους αγνώστους που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, προσπάθησε να χτυπήσει, μάλλον με μαχαίρι, έναν από τους φίλους μου που προπορευόταν από εμένα, χωρίς όμως να αντιληφθώ, ποιος από τους φίλους μου ήταν καθώς με είχε με πλάτη. Δεν είμαι σίγουρος αν ο άγνωστος είχε μαχαίρι, ωστόσο η κίνηση του σώματος και του χεριού του κατά την προσπάθεια να χτυπήσει τον φίλο μου, παραπέμπει σε άτομο που κρατάει μαχαίρι», αναφέρει η ανατριχιαστική κατάθεση φίλου του άτυχου 19χρονου.

Αύριο ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων καθώς οδηγούνται στην ανακρίτρια και οι τελευταίοι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος