FBI: Δεν θα ασκηθεί δίωξη κατά της Kλίντον – Τα τελευταία γκάλοπ (video)

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, καταγράφει δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal. Εξάλλου, άλλη δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC, έδινε στην κ. Κλίντον προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι του κ. Τραμπ.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ διαμήνυσε ότι δεν τίθεται θέμα δίωξης της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, ούτε για τις αποκαλύψεις σχετικά “με νέα μηνύματα”, στην υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με επιστολή του στο Κογκρέσο, ο Κόμεϊ δηλώνει ότι η υπηρεσία του ολοκλήρωσε την έρευνα για τα νέα emails.

«Δεν έχουμε μεταβάλει τα συμπεράσματά μας, τα οποία διατυπώσαμε τον Ιούλιο αναφορικά με την υπουργό Εξωτερικών Κλίντον», τόνισε, απαντώντας στις επικρίσεις των Δημοκρατικών ότι το FBI παραβίασε την εκλογική νομοθεσία, παρεμβαίνοντας με έρευνα “για τυχόν εγκληματικές ευθύνες κατά της Κλίντον”.

Κι ενώ θεωρείτο αδύνατον να δοθούν απαντήσεις πριν ανοίξουν οι κάλπες, το FBI ανακοίνωσε ότι «η ερευνητική ομάδα κατάφερε το αδύνατο, ερευνώντας τεράστιο όγκο ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά με τις αμφιλεγόμενες επικοινωνίες από και προς τη Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών».

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους επαγγελματίες του FBI για την επιτέλεση τεράστιου όγκου υψηλής ποιότητας έργου σε τόσο βραχύ χρόνο», τόνισε ο Κόμεϊ.

«Είμαστε ευτυχείς που τελείωσε αυτή η υπόθεση», δήλωσε η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας της Χίλαρι Κλίντον.

Για «στημένο σύστημα» που προστατεύει την υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον έκανε λόγο ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ.

“Η νύκτα των εκλογών θα είναι μακρά”

Αναφερόμενος και στην πολιτεία-κλειδί των 27 εκλεκτόρων, την Φλόριντα, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος του CNN, Jonathan Mann, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ, για το πολωμένο κλίμα της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και για την επόμενη ημέρα, με τον αμερικανικό λαό “να είναι περισσότερο διχασμένος από ποτέ’.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του προεκλογικού γραφείου της Κλίντον, το ποσοστό των ψηφοφόρων που ψήφισε ήδη στη Φλόριντα, αυξήθηκε κατά 139%, ή πάνω από το διπλάσιο ποσοστό, που είχε το 2012, ενώ
οι εγγεγραμμένοι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι στη Φλόριντα προτιμούν την Κλίντον κατά 60% έναντι του Τραμπ με 30%.

Στη Νεβάδα, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, με 72% για την Κλίντον και 19% για τον Τραμπ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ/Ανταπόκριση: Νίκος Αγγελίδης

Σχετική είδηση:ΗΠΑ: Οι θέσεις των υποψηφίων προέδρων για την Ελλάδα (video)
Σχετική είδηση:ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές
Σχετική είδηση:«Χωρισμένη στα δύο» η ομογένεια στις ΗΠΑ για τις εκλογές (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ