Φάουτσι: Η παραλλαγή Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή στην μάχη των ΗΠΑ για την εξάλειψη της πανδημίας εντός των συνόρων

Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, θέτει την μεγαλύτερη απειλή στην προσπάθεια των ΗΠΑ να εξαλείψουν την Covid-19 στην επικράτειά τους, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο δρ Άνθονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με δημοσιογράφους.

“Η μεταδοτικότητα είναι αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη” στην παραλλαγή Δέλτα από το αρχικό στέλεχος της Covid-19, δήλωσε ο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, ειδικός στις μολυσματικές νόσους, προσθέτοντας ότι “αυτή συνδέεται με αυξημένη σοβαρότητα της νόσου.”

Η παραλλαγή Δέλτα εξελίσσεται σε παγκοσμίως κυρίαρχη παραλλαγή του ιού, δήλωσε την Παρασκευή η Σουμία Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο δρ. Φάουτσι τόνισε ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Pfizer/BioNTech, είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής της Covid-19.

“Έχουμε τα εργαλεία, οπότε ας τα χρησιμοποιήσουμε και να κατατροπώσουμε το ξέσπασμα”, ανέφερε.

Οι ΗΠΑ δεν θα επιτύχουν τον στόχο που έθεσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως τις 4 Ιουλίου και πιθανότατα θα χρειαστούν μερικές επιπλέον εβδομάδες για να επιτύχουν αυτό το ποσοστό, τόνισε ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της Covid-19, Τζέφρι Ζίεντς κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας.

Ο Ζίεντς πρόσθεσε ότι αναμένει ότι το 70% των ενηλίκων άνω των 27 ετών θα έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου έως τις 4 Ιουλίου.

Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, ή πάνω από το 45% του πληθυσμού, έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που δημοσιοποίηθηκαν χθες.

Η παραλλαγή Δέλτα συνέβαλε σε ένα σοβαρό ξέσπασμα της Covid-19 στην Ινδία τον Απρίλιο και τον Μάιο κατακλύζοντας τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα και προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος