F1: Ιστορικός θρίαμβος του Φερστάπεν στο Μεξικό

Δεν έχει… ταβάνι ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής με μία ακόμη κυριαρχική εμφάνιση ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι της Πόλης του Μεξικού (19ος εφετινός αγώνας), έφτασε τις 16 στη σεζόν, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ιστορία της Φόρμουλα Ένα, και βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ, που είχε σημειώσει το 2022 με 15 επιτυχίες.

Συνολικά με τη σημερινή ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ έφτασε τις 51 νίκες στην καριέρα του ισοφαρίζοντας στην τέταρτη θέση της λίστας με τους πολυνίκες οδηγούς τον Γάλλο τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Αλέν Προστ, ενώ είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ, που έχει στο ενεργητικό του 53 νίκες.

Ο Λιούις Χάμιλτον με Μερτσέντες έκανε σπουδαίο αγώνα και πήρε την δεύτερη θέση, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρκ με Φεράρι, παρότι εκκίνησε από την pole position, τερμάτισε τρίτος. Πίσω του βρέθηκε ο έτερος οδηγός της «Σκουντερία», Κάρλος Σάινθ (χθες οι πιλότοι της Φεράρι έκανε το 1-2 στα επίσημα δοκιμαστικά, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ανέβουν και οι δύο στο βάθμο).

Ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά μετά από ατύχημα του Μάγκνουσεν και ολοκληρώθηκε κανονικά με νέα εκκίνηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος