Φ. Σαχινίδης στο Πρώτο: Ο Γ. Παπανδρέου θέλει το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή, όχι παρακολούθημα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου είναι να επαναφέρει το ΚΙΝΑΛ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας», τόνισε ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη. Όπως είπε «το κρίσιμο για τον κ. Παπανδρέου δεν είναι να βελτιώσει ελαφρά τα εκλογικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ και να παραμείνει ένας μικρός παίκτης στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά να ανατρέψει αυτό το σκηνικό που διαμορφώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια στη πολιτική ζωή, να μετασχηματίσει την παράταξη και να ξαναγίνει πρωταγωνιστική δύναμη ώστε στα επόμενα χρόνια να δώσει ξανά έναν Σοσιαλιστή, έναν Κεντροαριστερό πρωθυπουργό με ένα πρόγραμμα θετικών μεταρρυθμίσεων».

Κληθείς να σχολιάσει την επισήμανση του κ. Λοβέρδου ότι η υποψηφιότητα του θα «καταστρέψει» κάθε σενάριο που εξυφαίνεται για μια «δήθεν συγκυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, και ίσως ΜέΡΑ 25, ο κ. Σαχινίδης ανάμεσα σε άλλα σημείωσε πως υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση. «Από καταβολής του το 1974 το ΠΑΣΟΚ πάντοτε αυτοπροσδιορίζονταν ως ένα κόμμα προοδευτικό, ποτέ δεν προσδιορίστηκε ως ένα κόμμα συντηρητικό . Όταν αποκλείεις από το λεξιλόγιο σου την πρόοδο αυτόματα προσδιορίζεσαι ως ένα κόμμα συντηρητικό», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «ποτέ δεν το έκανε αυτό ούτε με τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου , ποτέ δεν αυτοπροσδιορίστηκε ως συντηρητικό κόμμα».

Όπως ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, «ένας μικρός σχηματισμός του 6%-8% που κάποιοι θα ήθελαν να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα, θα μπορεί να γίνει παρακολούθημα είτε του ΣΥΡΙΖΑ , είτε της Ν.Δ , ενώ ο Γ.Παπανδρέου θέλει να ξανακάνει το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή στη πολιτική ζωή της χώρας».

Σημείωσε πως είναι λίγο δύσκολο για τον Γιώργο Παπανδρέου – που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από τον κ. Σκουρλέτη ως τοξικός και ο κ. Τσίπρας τον είχε αποκαλέσει Ολαντρέου και Πινοσέτ – ότι θα μπορούσε να παρασύρει  το ΚΙΝΑΛ και να το κάνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνο ένα μικρό κόμμα θα μπορεί να γίνει παρακολούθημα του ενός ή του άλλο. Ένα μεγάλο κόμμα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων κι διαμορφώνει τις προοπτικές της χώρας και του χώρου», επεσήμανε ο κ. Σαχινίδης.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος