Φ. Σαχινίδης στο Πρώτο για τα debate στο ΚΙΝΑΛ: Σε 1 λεπτό θα ακουστούν μόνο ατάκες των επικοινωνιολόγων  (audio)

Τι περιλαμβάνει η πρόταση του υποψήφιου προέδρου του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Παπανδρέου για την διεξαγωγή debate στο πλαίσιο των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα, ανέλυσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Φίλιππος Σαχινίδης.

Απέναντι στους 5 ανθυποψηφίους του που έχουν συμφωνήσει λίγο πολύ στους όρους διεξαγωγής των debate, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει καταθέσει μια πρόταση που διαφέρει από των υπολοίπων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη λοιπόν η πρόταση περιλαμβάνει τρεις θεματικές συζητήσεις, οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν με την χρήση του διαδικτύου και με διάθεση περισσότερου χρόνου για να εκθέσει ο καθένας την άποψή του γύρω από τα εξής ζητήματα. Η πρώτη θεματική ενότητα να έχει να κάνει με την δίκαιη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο, στην πράσινη ανάπτυξη. Η δεύτερη συζήτηση να αφορά τους θεσμούς και την ισχυροποίησή τους. Η τρίτη συζήτηση, να αφορά το τι λέει η σοσιαλδημοκρατία την 3η δεκαετία του 20ου αιώνα για το κοινωνικό κράτος.

«Το ακροατήριο μας είναι δυνητικά όλοι οι πολίτες, όχι το στενό πολιτικό μας ακροατήριο. Εμείς πιστεύουμε ότι τα debate θα πρέπει να έχουν σκοπό να ισχυροποιήσουν με επιχειρήματα και προτάσεις τον δικό μας πολιτικό χώρο. Είναι διάλογος ουσίας μεταξύ των στελεχών και όχι χώρος για αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Υπάρχει μια άποψη ότι μπορείς σε ένα λεπτό να πεις την άποψή σου για το τι πιστεύει η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία για το κοινωνικό κράτος. Διαφωνώ κάθετα. Αυτό θα είναι ατάκες, που θα τις έχουν υπαγορεύσει κάποιοι επικοινωνιολόγοι και δεν θα μπορεί κανείς να αναπτύξει κανείς την άποψή του» σημείωσε ο κ. Σαχινίδης.

«Ο χρόνος που θα πρέπει να έχει στην διάθεση του ο κάθε ομιλητής θα πρέπει να είναι επαρκής για να μιλήσει. Η διαδικασία δεν νομίζω ότι δημιουργεί προβλήματα, δεν καταλαβαίνω γιατί το debate μέσω διαδικτύου αποτελεί επιχείρημα ότι θα δυσκολέψει την συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων. Νομίζω ότι εκεί που υπάρχει αντίρρηση είναι στον χρόνο που θα έχουν στην διάθεσή τους οι ομιλητές και στις θεματικές ενότητες που θα τους απασχολήσουν», τόνισε ο κ. Σαχινίδης.

Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά Παπανδρέου έχει καταθέσει την δική της πρόταση στην επιτροπή καταστατικού του ΚΙΝΑΛ (ΕΔΕΚΑΠ) που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος