Φ. Πιπιλή στο Πρώτο: Αποκλειστικά αρμόδια η Δικαιοσύνη για την δημοσιοποίηση ονομάτων- Τοξικός και χυδαίος ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Καμία σχέση δεν έχει η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, με την δημοσιοποίηση ονομάτων. Είναι δυνατόν να μην υπάρξει δικαστική συνδρομή, εντολή για την δημοσιοποίηση και να τολμήσει να βγει υπουργός, όταν υπάρχει το παγκόσμιο τεκμήριο αθωότητας;». Αυτό απάντησε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή ερωτηθείσα από την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, για την κριτική προς την κυβέρνηση σε σχέση με την δημοσιοποίηση των στοιχείων των “213” στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

«Δεν μπορούμε να υπεισερχόμαστε σε καθαρά νομικά και θέματα δικαιοσύνης και να πετάμε αντιπολιτευτική παρόλα γιατί αυτό σε κατατάσσει στο επίπεδο των ανθρώπων που είναι και αυτοί βίαιοι και θέλουν να κερδίσουν πολιτικά από κάτι στο οποίο δεν έχει σχέση η κυβέρνηση αν θα δώσει άδεια η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και η Δικαιοσύνη που είναι η αποκλειστικά αρμόδια να δημοσιοποιήσει ονόματα» συμπλήρωσε η κ. Πιπιλή.

Σε ό,τι αφορά στην ασκηθείσα κριτική, σύμφωνα με την οποία, υπήρξε καθυστέρηση στις ανακοινώσεις για την υπόθεση, η κ. Πιπιλή σημείωσε πως «έναν μήνα κρυφά, το ειδικό τμήμα της αστυνομίας που είχε την καταγγελία, μπήκε στον σκοτεινό χώρο του ίντερνετ, βρήκε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει η δικογραφία, επειδή στα πολιτισμένα κράτη έτσι πρέπει να γίνεται».

«Να πω και ως βουλευτής της ΝΔ, ότι έχουν πλέον εκτραχυνθεί τόσο πολύ, ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ οι καταστάσεις, που τελικά αυτοί εκτίθενται. Δεν μπορεί μονίμως να χρησιμοποιούν τόσο χυδαίο και τοξικό λόγο για ένα θέμα, που αν μη τι άλλο, βγήκε στην επιφάνεια, προχωράει και είναι πια αποκλειστικά στα χέρια της δικαιοσύνης και των αρμοδίων αρχών της αστυνομίας» είπε καταλήγοντας η κ. Πιπιλή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος