Εύβοια: Ρεπόρτερ της ΕΡΤ περιγράφει όσα είδε πριν από την πτώση του ελικοπτέρου – «Πετούσε πολύ χαμηλά – Ακούσαμε θόρυβο, μετά χάθηκε»

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Σιώμος, μαζι με τον οπερατέρ, Άκη Φωτίου, κατέγραψαν το ελικόπτερο λίγο πριν την πτώση του.

Ο Βασίλης Σιώμος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και περιέγραψε στιγμή προς στιγμή όσα είδε πριν από την πτώση του ελικοπτέρου.

Όπως είπε «όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά, κοντα στο χωριό προς την Αγία Άννα. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κράτει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη, με το συρματόσχοινο, με το βίντσι για να παραλάβουν κάποιον, κάποιον τραυματία ή κάποιο ασθενή.

»Αυτή την εντύπωση αποκομίσαμε από το σημείο που ήμασταν, ότι οι κινητήρες για κάποιο λόγο έκαναν κράτει και μετά το ελικόπτερο το χάσαμε από τα μάτια μας. Δεν επεστρεψε ξανά, δεν ακούσαμε ξανά τον θόρυβο από το ελικόπτερο.

»Θεωρήσαμε ότι είναι ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής που μπορεί να πάει να κάνει κάποια επιχείρηση διάσωσης, να μεταφέρει κάποιον άνθρωπο που είναι εγκλωβισμένος. Εκεί λοιπόν, μέσα στο σύννεφο που το χάσαμε και ακούσαμε αυτόν τον θόρυβο να κάνουν κράτει οι κινητήρες, αυτομάτως μετά χάθηκε και το ελικόπτερο».

«Λίγα λεπτά αργότερα όμως έχουμε την πρώτη ενημέρωση ότι έχει πέσει πολιτικό ελικόπτερο. Μάλιστα, ο άνθρωπος που τηλεφώνησε στο 112 έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία. Όταν μας το είπαν αρχικά και εμείς δύσκολα μπορέσαμε να το πιστέψουμε. Ζητήσαμε τηλέφωνα και περιμέναμε να το επιβεβαιώσουμε» είπε.

Η επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού γίνεται στην παραλία Αχλάδι, από αέρος και από θαλάσσης. Υπάρχουν σκάφη του Λιμενικού, ψαροκάικα και μικρότερες βάρκες. Όπως αναφέρει ο Βασίλης Σιώμος την περιοχή χτενίζουν οι άντρες του Λιμενικού, ενώ σούπερ πούμα σμμετέχει με ειδικό εξοπλισμό που έχει και σόναρ.

Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι το βάθος στο σημείο που είδε αυτόπτης μάρτυρας ότι έπεσε το ελικόπτερο είναι κοντά στα 40 με 50 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, καθώς εκεί καταλήγει και όλο το νερό που κατεβαίνει από τους χείμαρρους, οπότε μέσα στη θάλασσα το νερό είναι θολό. Η ορατότητα και στην επιφάνεια και στον βυθό είναι περιορισμένη «Έτσι λοιπόν μόνο με τα ειδικά μέσα που έχει το ελικόπτερο αλλά και τα σκάφη του Λιμενικού θα μπορέσουν να εντοπίσουν κάποιον όγκο στο βάθος της θάλασσας που μπορεί να είναι το ελικόπτερο. Δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να έχει παρασυρθεί και από τα ορμητικά νερά που χύνονται. Δεν υπάρχει και η ορατότητα για να μπορέσει κάποιος να κάνει πιο εύκολα αυτή την επιχείρηση»

Σχετικό Άρθρο: Πτώση πολιτικού τύπου ελικοπτέρου στη βόρεια Εύβοια – Επέβαιναν δυο άτομα, σε εξέλιξη αεροναυαγοσωστική επιχείρηση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος