Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεανικής Καινοτομίας: Ελληνικός θρίαμβος οκτώ βραβείων

Η ελληνική ομάδα από το Γυμνάσιο Κιλκίς Microgreens – Magicgreens κατέλαβε την πρώτη θέση στο φεστιβάλ νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που έγινε στο Ταλίν της Εσθονίας. Την τρίτη θέση κατέλαβε η επίσης ελληνική φοιτητική συμμετοχή Drug n Drop!. Είναι η πρώτη φορά όπου οι βαλίτσες των Ελλήνων μαθητών και φοιτητών θα είναι γεμάτες με τόσα βραβεία, διαφόρων κατηγοριών!

Θυμίζουμε ότι και πέρσι η Ελλάδα κέρδισε δύο από τα μεγάλα βραβεία, την πρώτη τότε θέση για τους φοιτητές και τη δεύτερη για τους μαθητές, οπότε η «παράδοση» συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τους κριτές, οι ιδέες καθαυτές των παιδιών, το ομαδικό τους πνεύμα, αλλά κυρίως, ο κοινωνικός αντίκτυπος που έχουν οι επιχειρήσεις τους, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι που έκαναν τη διαφορά.

Και στις δύο περιπτώσεις υμνείται η κυκλική οικονομία, αφού οι μεν μαθητές έφτιαξαν ουσιαστικά «μικρά θερμοκήπια» μέσα σε παλιούς πύργους υπολογιστών, οι δε φοιτητές, δίνουν μια λύση στο μείζον θέμα της διαχείρισης των άχρηστων ή ληγμένων φαρμάκων.

αποστολή στην Εσθονία: Βαγγέλης Λιακόγκονας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος