H Ευρωπαϊκή Ημέρα μουσικής θα γιορταστεί και πάλι με ζωντανές συναυλίες και η Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού, αφιερώνει μία ξεχωριστή συναυλία στην πιο μελωδική ημέρα του χρόνου. Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης συμπράττει με τον Theodore, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Χάρη Ηλιάδη και υποδέχεται το κοινό της πόλης με έναν συνδυασμό κλασικών συνθέσεων και ηλεκτρονικής μουσικής, προσφέροντας μια μουσική μυσταγωγία. Ο Theodore επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μία ξεχωριστή full band εμφάνιση σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.
Τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του αλλά και νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια επαναπροσεγγίζονται με ειδικές ενορχηστρώσεις όπου τα απόκοσμα φωνητικά του συνδυάζονται με raw ηλεκτρικά ακούσματα και cinematic συνθέσεις για μια μαγική και ιδιαίτερη βραδιά. Ο ήχος του, ένα κράμα αντιθέσεων από ένα ευρύ ηχητικό πεδίο, ελίσσεται ανάμεσα στο μελαγχολικό, κλασικό και post-rock, αναμειγνύοντας αιθέριες μελωδίες με ψυχεδελικά ηχοτοπία.
Ο συνθέτης, performer και πολυοργανίστας Theodore, έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Έχει στο ενεργητικό του τρία άλμπουμ, εκ των οποίων τα “It Is Βut It’s Not” και “Inner Dynamics”, έγιναν διεθνώς γνωστά. Για το “It Is Βut It’s Not” συνεργάστηκε πρώτη φορά με τον παραγωγό Ken Thomas (Sigur Rós, Moby, M83) και ερμήνευσε ζωντανά τις συνθέσεις του στο φημισμένο Abbey Road Studio 2 στο Λονδίνο. Η επόμενη κυκλοφορία του, το “Inner Dynamics”, ταξίδεψε σε τρία στούντιο: το Clouds Hill στο Αμβούργο, το Black Rock στη Σαντορίνη και το Katara Studio στη Ντόχα, όπου διανθίστηκε με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Κατάρ. Πλέον ετοιμάζει το νέο του άλμπουμ με δημιουργίες εμπνευσμένες από την εξερεύνηση του διαστήματος.
Είσοδος ελεύθερη – ώρα προσέλευσης 20:00
Περιορισμένος αριθμός θεατών
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος