Ευκολότερη χάριν της ψηφιακής τεχνολογίας η ανανέωση των αδειών οδήγησης

Array

Δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες έρχονται να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια των υπηρεσιών. Από την ερχόμενη εβδομάδα, η άδεια οδήγησης θα ανανεώνεται ψηφιακά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής πύλης του δημοσίου, ενώ ψηφιακά  θα χορηγείται και αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας οχημάτων.

Οι πολίτες θα μπαίνουν στην πλατφόρμα gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet, θα ενημερώνονται για τις ειδικότητες των γιατρών που χρειάζεται να γνωμοδοτήσουν για την ικανότητά τους να οδηγούν. Θα επισκέπτονται τους γιατρούς, ώστε να ολοκληρωθεί η εξέταση και ο κάθε γιατρός θα ενημερώνει ηλεκτρονικά την εφαρμογή με το αποτέλεσμα, έτσι ώστε να γίνει η έκδοση της άδειας που μπορεί να παραλαμβάνεται αυτοπροσώπως ή μέσω κούριερ.

Η ηλεκτρονική ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γλιτώσει από περιττή ταλαιπωρία κάθε χρόνο περισσότερους από 210.000 πολίτες, μεταξύ των οποίων, πολίτες άνω των 65 ετών, επαγγελματίες οδηγοί αλλά και πολίτες με χρόνια ιατρικά προβλήματα. Τέλος, 50 χιλιάδες οδηγοί θα μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας, αντίγραφα άδειας κυκλοφορίας λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος