ΕΥΑΘ: Τρεις “πράσινες” δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με τρεις «πράσινες» δράσεις, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον Δενδροπόταμο και στο… ερευνητικό πεδίο, θα γιορτάσει φέτος η ΕΥΑΘ την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 4/6/2021, σε δύο σταντ που θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης (στην Αγ. Σοφίας με Τσιμισκή και στην Καμάρα), οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Πρόκειται στην ουσία για ένα διεθνές κάλεσμα προς όλους, να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον και τα οικοσυστήματά μας, ώστε να «πιάσουμε» τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2030. Ένα γλαστράκι και σπόροι, μαζί με 10 συμβουλές για μία πιο «πράσινη» καθημερινότητα, θα είναι η συμβολική συνεισφορά της ΕΥΑΘ στους συμπολίτες μας, εν όψει του διεθνούς εορτασμού (τα σταντ θα στηθούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ.).

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος, η διοίκηση μαζί με τον εποπτεύοντα την ΕΥΑΘ Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), θα ξεναγηθεί (στις 11 π.μ.) στο νέο «πράσινο» σπίτι του Φάρου του Κόσμου, στον Δενδροπόταμο. Η παραγωγή τροφίμων για σίτιση, η εκπαίδευση μαθητών, η εφαρμογή νέων τεχνολογιών γεωργικής παραγωγής και γενικότερα η δημιουργία ενός βιωματικού κήπου στο σπίτι του Φάρου, έχει αρχίσει να υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Στο  πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού, προκηρύχθηκε επίσης διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με θέμα τη δέσμευση ρυπαντικού φορτίου που εισέρχεται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, την ανάκτηση πολύτιμων υλικών από την επεξεργασία του. Η κυκλική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη διατρέχουν τη λογική του πρωτότυπου αυτού διαγωνισμού, που επιφυλάσσει χρηματικά έπαθλα για τους νικητές (πληροφορίες:  https://hcap-challenge.mitefgreece.org/eyath-innochallenge/).

 Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ακόμη και τώρα αν προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε με φυσικούς τρόπους το περιβάλλον μας, μπορούμε να συνεισφέρουμε στο 1/3 της αλλαγής που χρειαζόμαστε μέχρι το 2030.

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος