Εξυγίανση του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης

Επίσημη πρώτη ήταν η χθεσινή ημέρα (13 Σεπτεμβρίου) για τον καθαρισμό του χώρου των παλιών βυρσοδεψείων, στο πλαίσιο της εξυγίανσης του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης. Για το έργο ενημερώθηκε, σε επίσκεψή του στο σημείο, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κ. Τσακίρης επέβλεψαν τις εργασίες καθαρισμού, ενώ ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στον Υφυπουργό το σχέδιο της Περιφέρειας για την ανάπλαση και αξιοποίηση του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του συνολικού σχεδίου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης μήκους 40 χλμ., από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι.

Ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι «η πολύ σημαντική αυτή παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο δυτικό παράκτιο μέτωπο Θεσσαλονίκης, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, καταδεικνύει την προστιθέμενη αξία που μπορούν να έχουν οι ευρωπαϊκοί πόροι για την οικονομία και την κοινωνία. Το συγκεκριμένο έργο είναι αντιπροσωπευτικό, καθώς σε μια εξαιρετικά επιβαρημένη περιοχή ξεκίνησε μια προσπάθεια ολιστικής ανάπλασης, ολιστικού καθαρισμού και απόδοσης στην κοινωνία ενός χώρου με σημαντικά πλεονεκτήματα, που θα φέρει ευρύτερα οφέλη. Θέλω να συγχαρώ όσους φορείς και υπηρεσίες συνεργάζονται και ειδικά την Περιφέρεια για την υλοποίηση ενός τόσο δύσκολου και σημαντικού έργου, το οποίο μπορεί να γίνει οδηγός για αντίστοιχες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος