Εξπρές το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας – Επικινδυνότητα πλημμυρικών φαινομένων στην Αττική

Πριν περάσει η 5η ημέρα προβλημάτων από την  «Ελπίδα» ήρθε το νέο κύμα κακοκαιρίας με διάρκεια 48ώρου.

Νέα έκκληση για περιορισμό μετακινήσεων εκδόθηκε μαζί με προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική από τις βροχές που θα λιώσουν το μεγάλο όγκο χιονιού. Στο στόχαστρο είναι η Εύβοια με σφοδρές χιονοπτώσεις αλλά και η Πελοπόννησος. Χιονίζει κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώνονται δυτικά και βόρεια της χώρας. Απαγορευτικό απόπλου ισχύει στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου – Κυλλήνης και Πόρου – Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.

  • Σύμφωνα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Levante Ferries δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια: από Κυλλήνη προς Πόρο στις 21:15,
  • από Πόρο προς Κυλλήνη στις 19:00,
  • από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο στις 20:30 και από Ζάκυνθο για Κυλλήνη 18:30.

Πρόκειται ωστόσο για κακοκαιρία εξπρές καθώς θα διαρκέσει μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως σε αυτές τις περιοχές μέχρι το μεσημέρι αναμένονται έντονα.

Προληπτικά για το νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταγίδες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη όπου μετείχε και ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς με στόχο την αξιολόγηση του κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Οι πολίτες καλούνται  να είναι ιδιαίτερως προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Meteo: Κατηγορίας 3 η επικινδυνότητα βροχόπτωσης

Σύμφωνα με το meteo, η κακοκαιρία κατατάσσεται στην κατηγορία 3 του Δείκτη Επικινδυνότητας Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Εξπρές το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας – Επικινδυνότητα πλημμυρικών φαινομένων στην Αττική

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στον Μορέα από την Κόρινθο έως την Καλαμάτα αποφασίστηκε λόγω της νέας κακοκαιρίας. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι από τις 13:00 σήμερα, μέχρι και ώρα 08:00 αύριο, απαγορεύεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο «ΜΟΡΕΑΣ» στο τμήμα από Κόρινθο έως Καλαμάτα, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Πυκνή είναι χιονόπτωση στα χωριά του Ταϋγέτου.

Την ίδια ώρα, επιστολή στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός ΕσωτερικώνΣτέλιος Πέτσας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της έντονης χιονόπτωσης, ενόψει και του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Ο υπουργός τονίζει την αναγκαιότητα να εφαρμόσουν τόσο οι Περιφέρειες όσο και οι Δήμοι τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Ποιοι και πώς μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις για ηλεκτρικές συσκευές
Οι αιτήσεις για την αποζημίωση για βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές υποβάλλονται μέσα από την ειδική εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ:
https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html
Στην επιλογή κατηγορία αιτήματος επιλέγουν «αίτημα επικοινωνίας» και στην υποκατηγορία αιτήματος την επιλογή «αποζημιώσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος