«Στη Γάζα είδα κομμένα μωρά στη μέση» – «Παιδί έκλαιγε όλη νύχτα από την πείνα»: Συγκλονίζουν μαρτυρίες επαναπατρισθέντων Ελλήνων

Ο Ατέφ και ο Αλέξανδρος, Έλληνες με καταγωγή από την Παλαιστίνη, περιγράφουν στην ΕΡΤ τη φρίκη του πολέμου. Οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές. «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση», «εάν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό δεν θα μείνει κανένας ζωντανός στη Γάζα».

Ο Αλέξανδρος Φαγιάντ λέει ότι δεν περίμενε ότι θα βγει ζωντανός από την εμπόλεμη κατάσταση, ενώ σημειώνει ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις τη ζωή σου, δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς. Έχουν κόψει το ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα. Δεν υπάρχουν ψυγεία να βάλουν τους νεκρούς».

«Πλένουμε τα δόντια μας με αλμυρό, θαλασσινό νερό»

«Το πρωί πλένουμε τα δόντια μας με αλμυρό, θαλασσινό νερό». Σοκάρουν τα λόγια του Ατέφ Ραγιάντ, επίσης επαναπατρισθέντα Έλληνα από την Παλαιστίνη. «Ένα μωρό, περίπου 2 χρονών έκλαιγε όλη τη νύχτα» από την πείνα και ευτυχώς «βρήκαμε ένα κομμάτι ξερό ψωμί, το βάλαμε στο νερό για να μαλακώσει και του το δώσαμε».

Ο Ατέφ προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, αλλά όπως λέει «ευτυχώς που δεν κατάφερα να πάω γιατί μετά από μία ημέρα χτύπησαν την εκκλησία».

«Αν πηγαίναμε 3 μέτρα δεξιά θα μας χτυπούσε πύραυλος», δηλώνει ο Αλέξανδρος, ενώ λέει ότι έχει χάσει ήδη 12 άτομα από την οικογένειά του. «Έχω 8 άτομα, συγγενείς μου, κάτω από τα ερείπια, ακόμα δεν μπορούν να τους βγάλουν», αναφέρει ο Ατέφ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος