Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους

Array

Στις 4 Αυγούστου 2019, ο Πίτερ Τσάντγουικ, Αμερικανός μεγιστάνας ακινήτων που έφυγε από τη χώρα το 2015 αφού κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, συνελήφθη στο Μεξικό. Σε μια συνέντευξη Τύπου δύο ημέρες αργότερα, ο επικεφαλής του Newport Beach, Jon Lewis, αναφέρθηκε σε μια ασυνήθιστη πηγή που βοήθησε στην έρευνα: το podcast αληθινού εγκλήματος “Countdown to Capture“, που είχε ξεκινήσει από το αστυνομικό τμήμα του στην Καλιφόρνια έναν χρόνο νωρίτερα.

Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους

«Αυτό που έκανε αυτό το podcast ήταν να αυξήσει την δημοσιότητα και να μας δίνει στοιχεία. Διατήρησε επίσης αυτήν την υπόθεση στο προσκήνιο του μυαλού των ανθρώπων», λέει ο Lewis. «Πιστεύουμε ότι ασκήσαμε πίεση στον Peter, κάτι που είχαμε στόχο να κάνουμε, και αυτός ήταν ο λόγος που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το μέσον».

Η Jennifer Manzella, δημιουργός και παρουσιάστρια του podcast καθώς και τότε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος, ήταν σκεπτική. Το podcast —ένα έργο που ήταν σε μεγάλο βαθμό δικό της δημιούργημα, που ηχογραφήθηκε και παρήχθη στην ντουλάπα του υπνοδωματίου της— είχε άμεση επιτυχία, σημειώνοντας 400.000 ακροάσεις και «παίζοντας ψηλά» σε πολλές χώρες λίγο μετά την κυκλοφορία του, φτάνοντας τελικά στην 24η θέση στην κατάταξη σε όλα τα είδη στο iTunes.

Όμως, παρά την απήχηση της εκπομπής και τα δεκάδες στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν εξαιτίας της, η πληροφορία που οδήγησε στη σύλληψη του Τσάντγουικ δεν προήλθε από έναν ακροατή. Το podcast είχε προσελκύσει την προσοχή των ΜΜΕ, των «ντετέκτιβ του καναπέ» και άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Εξαιτίας αυτού, ο Chadwick γνώριζε την ύπαρξη του podcast και ήξερε ότι οι άνθρωποι τον αναζητούσαν.

«Νομίζω ότι ένιωσε την πίεση», είπε ο αστυνόμος David Singer σε συνέντευξη Τύπου. «Όταν αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται πίεση, πρέπει να συνεχίσουν να κινούνται, πρέπει να ξοδεύουν χρήματα, πρέπει να χρησιμοποιούν διαφορετικές ταυτότητες και κάνουν λάθη».

Η Manzella δεν είχε σκεφτεί αυτή την οπτική. «Ο Σίνγκερ ανέφερε, βασικά, πως «Δεν μπορείς να μην λάβεις υπόψιν μια τέτοιου είδους συνεισφορά στην υπόθεση, ακόμα κι αν δεν ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο», λέει. «Και δεν το είχα σκεφτεί έτσι μέχρι τότε».

Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους
@Irfan Khan/Los Angeles Times via AP, Pool

Μια νέα εκδοχή ενός δημοφιλούς είδους

Το “Countdown to Capture“, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2018, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο podcast αληθινού εγκλήματος το οποίο παράγεται εξ ολοκλήρου από αστυνομικό τμήμα. Είναι μια νέα εκδοχή ενός δημοφιλούς είδους, όπου ένας παρουσιαστής podcast αφηγείται τη λεπτομερή ιστορία μιας ποινικής υπόθεσης με χρονολογικό τρόπο, είτε ένα επεισόδιο τη φορά είτε όλη μαζί σε μία εκπομπή.

Μέχρι το 2018, τα podcast για αληθινό έγκλημα φιλοξενούνταν κυρίως από ερευνητές δημοσιογράφους, κωμικούς και άλλες προσωπικότητες των ΜΜΕ. Αλλά στον απόηχο του “Countdown to Capture”, και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν αγκαλιάσει το μέσο. Υπάρχει το “Break in the Case” από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης και το “Silicon Valley Beat” από το αστυνομικό τμήμα Mountain View στην Καλιφόρνια. Πέρυσι, το αστυνομικό τμήμα του Winchester στη βόρεια Βιρτζίνια παρουσίασε μια από τις παγωμένες υποθέσεις του σε ένα podcast με τίτλο “Defrost” (Απόψυξη).

Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους

Δεκάδες άλλες υπηρεσίες έχουν κυκλοφορήσει podcast και σε άλλα είδη, όπως το “Aftermath Philadelphia” του αστυνομικού τμήματος της Φιλαδέλφειας, που εξετάζει την επιδημία βίας με τη χρήση όπλων στην πόλη και το “Our LAPD Story“, που περιλαμβάνει προφίλ αστυνομικών του Λος Άντζελες, ιστορίες της δουλειάς ενός αστυνομικού σε πρώτο πρόσωπο και βουτιές στα βαθιά επί αμφιλεγόμενων θεμάτων, όπως οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών.

Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους

Η τάση είναι ίσως στα σπάργανα ακόμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα επαγγελματικά σωματεία των αστυνομικών δεν παρακολουθούν τα παραγόμενα podcast με οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητα και δεν υπάρχουν προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές ή συμβουλές για τμήματα που μπορεί να ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια εκπομπή. Αλλά το μέσο αυτό έχει νόημα για την επιβολή του νόμου – τα podcast είναι δωρεάν και εύκολα στη λήψη, με μια αφηγηματική μορφή που διευκολύνει τους αξιωματούχους να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική – και πιθανότατα θα παραμείνει ως μέθοδος εμπλοκής του κοινού, όπως υποστηρίζει η Janice Iwama, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Δικαιοσύνης, Δικαίου και Εγκληματολογίας του American University.

«Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης των αστυνομικών υπηρεσιών να εμπλέκονται στη δημιουργία ρόλων δημοσίων σχέσεων εντός των τμημάτων τους», λέει. «Οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε τις πληροφορίες μας για το τι κάνει η αστυνομία από την τηλεόραση και τις ταινίες. Νομίζω ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες ελπίζουν ότι μπορούν να παρέχουν ένα μέσο —είτε είναι podcast, είτε αναρτήσεις στο Twitter, το Instagram και το TikTok— στο οποίο μπορούν να ενημερώνουν τους πολίτες πώς είναι να κάνουν τα πράγματα που κάνουν και γιατί τα κάνουν».

Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους

Στο Newport Beach, τα κίνητρα της Manzella ήταν πιο απλά. Το τμήμα είχε προηγουμένως επισημάνει την 45η επέτειο μιας ανεξιχνίαστης δολοφονίας χρησιμοποιώντας τη σελίδα του στο Twitter για να αφηγηθεί την ιστορία του θύματος, ένα καινοτόμο πρότζεκτ που προσέλκυσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης – μαζί με μια σειρά νέων στοιχείων για την υπόθεση. Μετά από αυτήν την επιτυχία, ένας ανώτερός της την πλησίασε για την υπόθεση Chadwick. αναρωτιόταν αν θα ήταν δυνατόν να δημοσιοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο.

Ο Chadwick, ένας πλούσιος επενδυτής ακινήτων, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του στο σπίτι τους στο Newport Beach το 2015. Δημοσίευσε ένα ομόλογο 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, αφήνοντας πίσω άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς και βιβλία αυτοβοήθειας σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να εξαφανιστεί και να αλλάξει ταυτότητα. Η υπόθεση είχε καλυφθεί εκτενώς εκείνη την εποχή, η Manzella το ήξερε, και μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς νέες εξελίξεις, η αναβίωση αυτού του ενδιαφέροντος δεν θα ήταν τόσο απλή όσο η επικοινωνία με ένα περιοδικό ή η οργάνωση μιας τηλεοπτικής συνέντευξης.

Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους
@Newport Beach Police Department via AP

«Είχα κολλήσει», λέει. «Το μόνο πράγμα που θα μπορούσα πραγματικά να σκεφτώ θα ήταν κάτι σαν podcast. Και ο λοχίας είπε: “Μου αρέσει. Κάντο!”»

Η Manzella δεν είναι φαν του αληθινού εγκλήματος και δεν ακούει podcast. Ποτέ δεν είχε ηχογραφήσει ή κατασκευάσει ένα αρχείο ήχου και δεν διέθετε φανταχτερό εξοπλισμό στη διάθεσή της. Δεν υπήρχε χρηματοδότηση για να αφιερωθεί στο podcast και κανένας για να συμβουλευτεί για τεχνικής φύσεως θέματα πέρα από τον εικονολήπτη του τμήματος.
Και το έργο είχε προθεσμία: σε περίπου έξι εβδομάδες, το U.S. Marshals Service σχεδίαζε να μετακινήσει τον Chadwick στη λίστα των 15 πιο καταζητούμενων, με αυξημένη αμοιβή για τη σύλληψή του. Το podcast έπρεπε να κάνει το ντεμπούτο του εγκαίρως για να συμπέσει με την ανακοίνωση.

Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους

Μετά από μια στιγμή πανικού, η Manzella διαμόρφωσε ένα σχέδιο. Κάποια από τα έργα – συγγραφή, έρευνα, σχεδιασμός – σχετίζονταν με τα κανονικά της καθήκοντα. Για τα υπόλοιπα – ηχογράφηση, σχεδιασμό, παραγωγή – θα έπρεπε να βγάλει άκρη.

«Έπρεπε πραγματικά να πέσω με τα μούτρα στη δουλειά», είπε η Manzella. «Έχουμε έναν εικονολήπτη που συνεργάζεται με το τμήμα και είχαμε μερικούς ανθρώπους που είχαν ηχογραφήσει podcast στην προσωπική τους ζωή και είχαν κάποιο εξοπλισμό. Τα καταφέραμε με ασφυκτική προθεσμία και ανύπαρκτο προϋπολογισμό, και κατέληξα να κάνω τα περισσότερα μόνη μου. Δεν θα το συμβούλευα σε κανέναν άλλον αυτό».

Ευεργετικές Παρενέργειες

Το έργο βασιζόταν πάντα στις προθεσμίες, όπως λέει η Manzella, με κύριο στόχο να αναζωπυρωθεί το δημόσιο ενδιαφέρον για την υπόθεση ως ένας τρόπος δημιουργίας νέων δυνητικών στοιχείων σχετικά με την τοποθεσία του Chadwick. Αλλά η προσοχή των μέσων ενημέρωσης ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτό που είχε προβλέψει το τμήμα και οποιαδήποτε επακόλουθη βελτίωση στη φήμη του ή στη θέση του στην κοινότητα ήταν μια ευχάριστη παρενέργεια.

«Δεν το δημοσιοποιήσαμε για να βάλουμε το αστυνομικό τμήμα του Newport Beach στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Θέλαμε το πρόσωπο του Peter Chadwick στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων», σχολιάζει. «Το podcast τράβηξε την προσοχή και αυτή η προσοχή τράβηξε το πρόσωπο του Peter Chadwick σε περισσότερα σημεία και αυτό μας έδωσε περισσότερες στοιχεία. Αυτή ήταν εξαρχής η αποστολή μας».

Άλλα podcast της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου του “Defrost” του αστυνομικού τμήματος του Winchester, αναπτύχθηκαν αρχικά ως εργαλεία για την αύξηση της εμπλοκής της κοινότητας. Η εκπομπή, η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον Μάρτιο του 2020, προέκυψε μετά από μια συνάντηση ανταλλαγής ιδεών μεταξύ του αναπληρωτή αρχηγού της αστυνομίας και της εκπροσώπου Τύπου της πόλης, η οποία σημείωσε ότι η πόλη διέθετε εξοπλισμό podcast που θα μπορούσε να διατεθεί για χρήση από το τμήμα.

«Σκέφτηκα ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να προσεγγίσουμε την κοινότητα και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μας δουν με διαφορετικό τρόπο», εξηγεί η Amanda Behan, η αναπληρώτρια αρχηγός της αστυνομίας του Winchester (τότε ήταν υπολοχαγός και εκπρόσωπος του τμήματος). «Σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μερικά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια των ερευνών».

Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους

Η Behan έψαξε τα αρχεία του τμήματος για ιδέες ανάμεσα σε παλιούς φακέλους υποθέσεων και αποκάλυψε ένα ντοσιέ ξεχασμένο σε ένα κουτί αρχείου. Μέσα ήταν η ιστορία της Lenna Mae Tuttle Robinson, μιας 71χρονης που πέθανε το 1975 αφού ξυλοκοπήθηκε και έμεινε αναίσθητη στο πεζοδρόμιο. Η τσάντα της βρέθηκε τέσσερις μήνες αργότερα στην ταράτσα ενός κτιρίου. Η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε ποτέ.

«Είχα μια άμεση συναισθηματική σύνδεση με αυτή την υπόθεση», λέει η Behan. «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το τμήμα μας είχε έστω και μια άλυτη υπόθεση. Κανείς δεν μιλούσε ποτέ για αυτό. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτή η ιστορία είχε συμβεί στην πόλη μας και ότι είχε μείνει ανείπωτη».

Η Behan αυτοπροσδιορίζεται ως φαν του αληθινού εγκλήματος, αλλά δεν είχε άλλη εμπειρία με το είδος πέρα από την ανάγνωση βιβλίων και την ακρόαση podcast. Βούτηξε στην υπόθεση, μένοντας σε επαφή με την οικογένεια της Ρόμπινσον, κυνηγώντας στοιχεία και παίρνοντας συνεντεύξεις υπόπτων ενώ παρήγαγε ένα επεισόδιο τον μήνα, ενημερώνοντας το κοινό της για την έρευνα σε πραγματικό χρόνο. Η Behan είχε τη βοήθεια ενός συμπαρουσιαστή – του Craig Smith, ενός συνταξιούχου ντετέκτιβ – ο οποίος παρείχε το πλαίσιο της ερευνητικής σκοπιάς, συμπεριλαμβανομένων βασικών διαφορών μεταξύ της τεχνολογίας που ήταν διαθέσιμη το 1975 και των διαδικασιών, όπως της ανάλυσης DNA, που είναι κοινές σήμερα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς ήταν δικό της, όλο αυτοδίδακτο και με το περισσότερο να ολοκληρώνεται στον ελεύθερο χρόνο της.

Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους
@Winchester Police

«Δεν πέρασα από κανενός είδους εκπαίδευση», είπε. «Έκανα αυτό που ένιωθα φυσικό».
Το podcast είχε μεγάλη ανταπόκριση, με ακροατές σε κάθε μέρος της χώρας καθώς και στο εξωτερικό. Η οικογένεια της Ρόμπινσον ενέκρινε το έργο και τα σχόλια από τους ανθρώπους στο Winchester ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία θετικά, είπε η Behan. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, αν και το τμήμα υπέβαλε πρόσφατα το πορτοφόλι του Ρόμπινσον στο κρατικό Τμήμα Ιατροδικαστικής Επιστήμης για ανάλυση DNA, που η Behan ελπίζει ότι θα μπορούσε να υποδείξει έναν ύποπτο. (Υπάρχουν αρκετοί ύποπτοι που κατονομάζονται στο podcast, ένας από τους οποίους είναι ακόμα ζωντανός και συμφώνησε να υποβάλει δείγμα DNA).

Το πορτοφόλι βρισκόταν στο τμήμα από το 1976, τονίζει η Behan. Οι ερευνητές το είχαν αναλύσει για δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά η εξέταση DNA δεν ήταν διαθέσιμη τότε, και με περιορισμένη ικανότητα και πόρους για δοκιμές, οι αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να το υποβάλουν ξανά μέχρι φέτος. Αυτό είναι σχετικά κοινό στις έρευνες, σχολιάζει – ένα από τα πολλά πράγματα που ελπίζει οι ακροατές να μάθουν από το podcast.

«Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου κάνουν λάθη, αλλά συχνά αυτά που εκλαμβάνονται ως λάθη δεν είναι λάθη – είναι εμπόδια που αντιμετωπίζουμε στο επάγγελμά μας», εξηγεί. «Το μεγαλύτερο εμπόδιο εδώ ήταν τα φυσικά αποδεικτικά στοιχεία, για τα οποία προσπαθούσαμε είτε να λάβουμε χρηματοδότηση για να γίνουν δοκιμές σε ιδιωτικό εργαστήριο είτε να πείσουμε το κρατικό εργαστήριο να τα αποδεχθεί. Ένα παραδοσιακό podcast αληθινού εγκλήματος μπορεί να το ερμήνευε αυτό ως ολιγωρία των αρχών, που «κάθονται» πάνω σε αποδεικτικά στοιχεία, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για έλλειψη πόρων».

Η Manzella εξέτασε επίσης τον πιθανό αντίκτυπο που θα είχε για το τμήμα της. Οι αξιωματούχοι στο Newport Beach δεν είχαν ιδέα αν το podcast θα κέρδιζε θαυμαστές, οπότε προτού ξεκινήσει, σκέφτηκε τι αντίκτυπο θα είχε στο τμήμα εάν το podcast καθόταν για πάντα, άπαιχτο, στο διαδίκτυο.

«Στο τέλος της ημέρας, όταν ήρθε η ώρα να πατήσουμε το κουμπί και να το ανεβάσουμε, συνεχίσαμε να σκεφτόμαστε «Λοιπόν, ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;» Και αποφασίσαμε ότι το χειρότερο ήταν ότι δεν θα είχε καμία ανταπόκριση και ότι όλοι θα ήξεραν ότι είμαστε το είδος του τμήματος που θα κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει μια υπόθεση. Για μένα, ως εκπρόσωπο αυτού του τμήματος, το να μπορώ να το προβάλω αυτό προς τα έξω και να γνωστοποιήσω στους ανθρώπους πόσο νοιαζόμαστε — αυτό ήταν ακόμα πιο σημαντικό από το να βρω τον κακό».

«Τα podcast, λοιπόν, δεν είναι αμερόληπτα — ούτε θα έπρεπε να είναι», υπογραμμίζει η Iwama, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Δικαιοσύνης, Δικαίου και Εγκληματολογίας του American University. «Το περιεχόμενο που παράγεται από την αστυνομία σχετικά με την αστυνόμευση θα εστιάζεται εγγενώς στην οπτική της υπηρεσίας επιβολής του νόμου».

«Έχουμε τόσες άλλες πηγές πληροφοριών που ήδη λέγονται εκεί έξω για μια έρευνα», λέει. «Τώρα οι υπηρεσίες έχουν την ευκαιρία να πουν: «Ακολουθούν οι δικές μας πληροφορίες, μια ματιά στο τι κάνουμε εμείς ως αστυνομικοί». Και οι άνθρωποι γνωρίζουν την πηγή των podcast. Στην τελική, ο κόσμος ξέρει ποιος λέει την ιστορία».

Εξιχνιάζοντας «παγωμένες υποθέσεις»: Η Αστυνομία στις ΗΠΑ στρέφεται στα podcast για να εντοπίσει δολοφόνους

Όταν τα συναισθήματα των αστυνομικών αποκαλύπτονται

Αν και η αστυνομία είναι αναγκαστικά προσεκτική σχετικά με τις πληροφορίες που αποκαλύπτει, ακόμη και σε εκπομπές που παράγονται από τα γραφεία της – το podcast δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την έρευνα – το να τους παίρνουν συνέντευξη συνάδελφοί τους, τους επιτρέπει έναν αυθορμητισμό και μία ειλικρίνεια, που συνήθως δεν έχουν απέναντι στους παραδοσιακούς ρεπόρτερ, αναφέρει η Manzella.

«Έβαλα τον αστυνόμο που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση να ηχογραφήσει ένα επεισόδιο για τα παιδιά του Πίτερ Τσάντγουικ, που έχασαν τη μαμά τους», λέει. «Ήταν πραγματικά συγκινητικό, και ξέρω ότι αυτό είναι μια δουλειά με συναισθήματα, αλλά ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται με αυτό το πρίσμα έναν αστυνομικό. Νομίζω ότι ήταν πιο ανοιχτός γιατί με ξέρει και του έπαιρνα συνέντευξη. Ακούγεται η συγκίνηση στη φωνή του και νομίζω ότι αυτό άνοιξε τα μάτια του κόσμου και έκανε τους ανθρώπους να συνδεθούν με την υπόθεση με διαφορετικό τρόπο».

Μέσω της εκπομπής της «Defrost», και η Behan βρήκε μια σύνδεση με την υπόθεση.
«Αυτό το έργο ξεκίνησε ως μια προσπάθεια προσέγγισης της κοινότητας και τελείωσε ως κάτι εντελώς διαφορετικό», ως μια εγκάρδια ιστορία για τον θάνατο μιας γυναίκας, δηλώνει. «Υπάρχουν συναισθηματικές στιγμές στα επεισόδια και είναι εντελώς αυθεντικές».

Πηγή: Kate Elizabeth Queram, Route Fifty μέσω του Solutions Journalism Network

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος