Έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς ανησυχούν περισσότερο για τις επιπτώσεις της πανδημίας στα οικονομικά τους

Το 63% των ερωτηθέντων στην έρευνα Μαρτίου του Βαρομέτρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ (37%) ή αρκετά (26%) για την επίπτωση της πανδημίας στα οικονομικά του νοικοκυριού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την υγεία ήταν 55% (27% ανησυχεί πολύ και 28% αρκετά). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 700 καταναλωτών, στο χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2020 και Μάρτιος 2021, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Palmos Analysis.

Παράλληλα, σχεδόν οκτώ στους δέκα καταναλωτές (77%) πιστεύουν ότι η εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την COVID-19, από τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, ήταν πολύ (21%) ή αρκετά (56%) ικανοποιητική, όπως καταγράφηκε την εποχή που η αγορά ήταν ανοιχτή με μέτρα και κανόνες (Σεπτέμβριος 2020). Παράλληλα, πάνω από εννέα στους δέκα (ποσοστό 93%) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούσαν πάντα την προστατευτική μάσκα στις επισκέψεις τους στα σούπερ μάρκετ.

Από την έρευνα προκύπτει επιπλέον ότι ενισχύονται τα αρνητικά συναισθήματα των πολιτών, όπως η απογοήτευση, η οργή και η απαισιοδοξία, σε σχέση με προηγούμενες έρευνες στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Η ανησυχία φτάνει πλέον στο 30% (οι ερωτηθέντες είχαν μέχρι δύο επιλογές απαντήσεων), η ανασφάλεια το 25%, η απογοήτευση το 18%, η οργή επίσης το 18%, ο φόβος το 16% και η απαισιοδοξία το 14%, ενώ το πρώτο θετικό συναίσθημα, η αισιοδοξία, καταλαμβάνει ποσοστό μόλις 10%.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος