Έξι χρόνια στην Πόλα Ρούπα για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας

Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και δύο μηνών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η Πόλα Ρούπα, για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου του 2014, ενέργεια την οποία έχει αναλάβει η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Πρωτοδίκως, η  Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή σε ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη. Αυτή τη φορά, όμως, το δικαστήριο, υιοθετώντας και τη σχετική εισαγγελική πρόταση,  την απάλλαξε από την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης  ενώ μείωσε σε έξι χρόνια και δύο μήνες την ποινή που πρωτοδίκως της είχε επιβληθεί για το αδίκημα της έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και ξένα πράγματα, μετά τις σχετικές αλλαγές που έχουν επέλθει στον Ποινικό Κώδικα αλλά και για κλοπή αυτοκινήτου.

Το δικαστήριο, με την απόφαση του έκρινε πως η σύντροφος του Ν. Μαζιώτη δεν είχε σχέση με την προμήθεια των εκρηκτικών  υλών καθώς επίσης πως δεν υπήρξαν ζημιές στα παρακείμενα κτίρια, της οδού Πανεπιστημίου.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος