Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 8χρονη-Από περίστροφο η βολίδα (video)

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 8χρονη η οποία το Πάσχα τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Η μικρή παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική, με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής της, αφού της αφαιρέθηκε η σφαίρα από την κροταφική χώρα.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν περίστροφο. Στα εργαστήρια της αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως η βολίδα 0,38 χιλιοστών που τραυμάτισε την μικρή Αλεξία προέρχεται από φυσίγγιο περιστρόφου 357 ή 358 σπέσιαλ.

Στις Θεσπιές από νωρίς το πρωί βρίσκεται κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για να προσδιορίσει την γωνία που βρισκόταν ο ένοπλος και πυροβολούσε άσκοπα. Ακόμη θα προσδιορίσει και την απόσπαση που διένυσε στον αέρα η βολίδα μέχρι που χτύπησε στο κεφάλι την 8χρονη μαθήτρια της Β’ Δημοτικού.
Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως οι έρευνες επικεντρώνονται σε δέκα άτομα από δύο διαφορετικές παρέες στο χωριό Λεοντάρι που έριχναν μπαλωθιές τηρώντας το πασχαλιάτικο έθιμο. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί είναι αισιόδοξοι πως θα εντοπίσουν τον ένοπλο που τραυμάτισε την Αλεξία.

Στην Αθήνα

Έρευνες σε σπίτια και στην Αθήνα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς στο πλαίσιο της αναζήτησης του όπλου από το οποίο βλήθηκε η σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη στις Θεσπιές Βοιωτίας ανήμερα του Πάσχα.

Οι έρευνες έγιναν σε σπίτια ανθρώπων που είχαν πάει για το Πάσχα στην περιοχή, ενώ παράλληλα εξετάζονται και άλλοι που έχουν δηλωμένα όπλα, ή ενδέχεται να κατείχαν και να πυροβολούσαν στον αέρα την ώρα του πασχαλιάτικου γλεντιού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιο από αυτά τραυμάτισε το κορίτσι.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα, με τη συνδρομή και του κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που βρίσκεται στην περιοχή από το πρωί.

Υπενθυμίζεται, ότι από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι το βλήμα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του κοριτσιού μετά από χειρουργική επέμβαση, προέρχεται από περίστροφο συγκεκριμένου διαμετρήματος, γι’ αυτό εξετάζεται ποιοί έχουν νόμιμα τέτοιο όπλο και μπορεί να βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένες παρέες.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Γιώργος Γεραφέντης

Σχετική είδηση: Κρίσιμη η μετεγχειρητική κατάσταση της 8xρονης Αλεξίας (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος