Εξαδάκτυλος στην ΕΡΤ: Μηδενίσαμε την εγρήγορσή μας και τη συμμόρφωσή μας προς τις ιατρικές συστάσεις

Array

«Είπαμε ότι πλέον μπορούμε να αφαιρέσουμε τα πρόστιμα και αντί να αφαιρέσουμε τα πρόστιμα αφαιρέσαμε τις μάσκες» ανέφερε ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικραττεί με φόντο τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.

«Δυστυχώς μηδενίσαμε σε ορισμένα σημεία την εγρήγορσή μας και κυρίως μηδενίσαμε τη συμμόρφωσή μας προς τις ιατρικές συστάσεις» σημείωσε σχετικά και τόνισε πως «όταν καταργήθηκε το πρόστιμο για τις μάσκες δεν είπε κανένας σταματήστε να φοράτε μάσκα, δεν υπάρχει λόγος, βγάλτε την παντού. Αντιθέτως, υπήρχε σύσταση να διατηρηθεί και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους παιδικούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός, αλλά αυτό δεν έγινε αντιληπτό καθόλου ή έγινε αντιληπτό και παρακάμφθηκε εντελώς».

Επιπλέον ο πρόεδρος πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως αυτή η αντιμετώπιση είχε ως αποτέλεσμα το κύμα κρουσμάτων κορονοϊού σημειώνοντας βέβαια πως «δεν το έχουμε μόνο εμείς, αλλά όλη η Ευρώπη απλώς σε εμάς συμβαίνει στη μέση του καλοκαιριού».

«Το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε αρκετές ημερήσιες απώλειες και επειδή υπάρχει αύξηση των μολύνσεων στις νεαρότερες ηλικίες θα πρέπει να προφυλάξουμε τους μεγαλύτερους και αυτός σημαίνει ότι οι άνω των 60 θα πρέπει να κάνουν την 4η δόση» σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος υπογραμμίζοντας πως «από εδώ και πέρα, αν θέλουμε να δούμε το κύμα να κάμπτεται, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη μάσκα όπως τη χρησιμοποιούσαμε και οι άνω των 60 να εμβολιαστούν με την 4η δόση».

Αναφερόμενος σε περιπτώσεις ατόμων κάτω των 60 με υποκείμενα νοσήματα ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως «αυτή είναι εξατομικευμένη συμβουλή και θα πρέπει ο καθένας να συμβουλευτεί τον γιατρό του».

Σχολιάζοντας την άρνηση για την 4η δόση με το σκεπτικό πως τον Σεπτέμβρη θα έχουμε το νέο εμβόλιο ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως «το ενισχυμένο εμβόλιο δεν βρίσκεται καθοδόν αυτή τη χρονική στιγμή, βρίσκεται υπό αδειοδότηση και δεν είναι έτοιμο αυτή την ώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος