Έβρος: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Λευκίμμη – Έκαψε χιλιάδες στρέμματα

Φαίνεται πως έχει οριοθετηθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, στο χωριό Λευκίμμη Έβρου και που σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις, έκαψε περί τα 3.5 χιλιάδες στρέμματα μεικτής δασικής έκτασης.
Πρόκειται για μια μεγάλη κινητοποίηση που εφαρμόστηκε από την πρώτη στιγμή και που έφερε θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής ΑΜ-Θ, κ. Κώστας Κούκουρας, βρίσκονται σε διασπορά 31 υδροφόρα οχήματα, 17 βοηθητικά και 155 άνδρες πυροσβέστες, από την Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία.

Μέχρι στιγμής ένα εναέριο μέσο έκανε ρίψεις το πρωί, το ελικόπτερο του αεροδρομίου «Δημόκριτος» είναι σε ετοιμότητα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν αποσυρθεί. Αργά το απόγευμα θα εκτιμηθεί εάν η φωτιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.

Το βόρειο κομμάτι του χωριού που είχε προληπτικά εκκενωθεί παραμένει έτσι. Το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, διερευνά την πιθανότητα εμπρησμού διότι υπάρχουν ενδείξεις, που δεν έχουν όμως επιβεβαιωθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος