Έβαν Σπηλιωτόπουλος: Η ελληνική πένα των μεγάλων επιτυχιών του Χόλιγουντ

O σκηνοθέτης σεναριογράφος Έβαν (Ευάγγελος) Σπηλιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στην Ελλάδα τα πρώτα του χρόνια και άνοιξε τα φτερά του για σπουδές στην Αμερική. Στο Πανεπιστήμιο του Delaware πήρε πτυχίο στη Θεωρία του Κινηματογράφου και στη συνέχεια φοίτησε στο American University, όπου έκανε μεταπτυχιακό στη σεναριογραφία. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 1995 και η πρώτη του δουλειά στη βιομηχανία του κινηματογράφου ήταν η τηλεταινία “Trial by Fire”, όπου έκανε την πρακτική του.

Ο  Έλληνας δημιουργός έχει υπογράψει ορισμένες απ’ τις σημαντικότερες παραγωγές της Disney και σήμερα υπογράφει αρκετά απ’ τα πιο γνωστά blockbusters του Χόλιγουντ.

Η υπογραφή του υπάρχει σε ταινίες όπως η «Πεντάμορφη», «To βιβλίο της ζούγκλας 2», «Μίκυ, Ντόναλντ, Γκούφι: Οι τρεις σωματοφύλακες», «Η μικρή γοργόνα: Τα πρώτα χρόνια της Αριελ», «Η μάχη της Γης», «The Lion King 1 ½» και «Γουίνι το αρκουδάκι» κ.α. Στη συνέχεια μεταπήδησε στις ταινίες ζωντανής δράσης με πρώτη επιτυχία τον «Ηρακλή» (2014), την περιπέτεια «Ο κυνηγός: Η μάχη του χειμώνα» (2016) και πολλές άλλες που έμελλαν να γίνουν επιτυχίες.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ3 ζωντανά απ’ το Λος Άντζελες για την ταινία που γύρισε εν μέσω πανδημίας, τη διαδρομή απ’ τα Βριλήσσια στα στούντιο της Αμερικής κι αποκαλύπτει τη νέα ταινία που σκηνοθετεί αυτό τον καιρό. Τέλος, αναφέρθηκε στις παραγωγές που γυρίζονται στη χώρα μας, γεγονός που χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικό και στους Έλληνες ηθοποιούς και τεχνικούς που ξεχωρίζουν στο εξωτερικό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος