EURO 2020: Η Ιταλία δεν θα γονατίσει ενάντια στον ρατσισμό κατά την διάρκεια του αγώνα με την Αυστρία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, στην έναρξη του αγώνα με την Ουαλία, πέντε Ιταλοί παίκτες – Emerson, Pessina, Toloi, Belotti και Bernardeschi – γονάτισαν στο γήπεδο ως χειρονομία ενάντια στον ρατσισμό. Η κίνηση αυτή, η οποία ξεκίνησε στις ΗΠΑ στα πλαίσια της αλληλεγγύης στο αντιρατσιστικό κίνημα Black Lives Matter και που έγινε γνωστή με το όνομα ‘take a knee’, προκάλεσε μικτές αντιδράσεις.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Letta ζήτησε όλοι οι παίκτες να σπεύσουν σε αυτή την κίνηση, ενώ η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δήλωσε αντιρατσιστική, ανεξάρτητα από τις χειρονομίες των παικτών.    

Σήμερα το πρωί αποφασίστηκε πως κατά την διάρκεια του αυριανού αγώνα εναντίον της Αυστρίας στο Wembley όλοι οι Azzurri θα σταθούν όρθιοι. Ο λόγος αυτής της απόφασης, η αποφυγή της σύγχυσης που προκάλεσε η μεμονωμένη πρωτοβουλία των παικτών, που κορυφώθηκε με αιχμές κατά της ελευθερίας της έκφρασης. 

Θα είναι ο επικεφαλής των Azzurri, Bonucci, αυτός που απόψε θα εξηγήσει τις απόψεις των παικτών και τους λόγους της απόφασης, λόγοι οι οποίοι συζητήθηκαν κατά την διάρκεια των προπονήσεων τις τελευταίες ημέρες στο Coverciano της Φλωρεντίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος