Εθνικό Αστεροσκοπείο: Απογοητευτικά τα στοιχεία για τις δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας

Array

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τις δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας, είπε στην ΕΡΤ3 ο ειδικός ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέλος της ομάδας του meteo.gr,  Θεόδωρος Γιάνναρος. Όπως τόνισε, παρατηρείται μία δυσανάλογα τεράστια αύξηση στην καμένη γη, της τάξεως του 450%.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η χώρα μας έρχεται πρώτη( μέχρι την Πέμπτη 12/8/2021) σε καμένη γη για το 2021 αλλά και πρώτη σε ό,τι αφορά την μέση καμένη έκταση ανά δασική πυρκαγιά, ενώ εκτιμάται ότι φέτος κάθε δασική πυρκαγιά, κατά μέσο όρο αφορούσε σε 20.000 στρέμματα.

Αυτή η θλιβερή πρωτιά, είπε ο κ. Γιάνναρος, αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων και κυρίως στην κλιματική αλλαγή, ενώ στην Ελλάδα πάσχουμε στον τομέα της πρόληψης, κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος