Εθελοντική η βοήθεια προς τα ΑΜΕΑ στην Βέροια

Η 3η Δεκεμβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αλλά η εθελοντική πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων πολιτών παραμένει η κύρια βοήθεια προς τις οικογένειες που βιώνουν μια σκληρή καθημερινότητα.

Ο σύλλογος φίλων κέντρου μέριμνας ΑΜΕΑ Βέροιας, οργανώνει μουσική εκδήλωση  σήμερα στις 20:30 το βράδυ, στον Χώρο Τεχνών της πόλεως για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τίτλο: «Τραγούδια για τη Λεβεντιά».

Η Συμέλα Μιχαηλίδου, πρόεδρος  του συλλόγου κτυπημένη από διαβήτη στα είκοσι χρόνια της έχει τύφλωση 98% και είχε την σκέψη της δημιουργίας ενός χώρου για άτομα που είχαν πρεμφερή προβλήματα.

«Ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους γονείς που έχουν παιδιά με  αναπηρίες είναι η επομένη ημέρα, όταν εκείνοι δεν θα βρίσκονται δίπλα τους να τα βοηθούν και να τα στηρίζουν».

Η προσπάθεια είχε την στήριξη του Δήμου και με ευρωπαϊκά κονδύλια δημιουργήθηκε ένας χώρος που φιλοξενεί άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες ηλικίας 16 ετών & άνω (Νοητική Υστέρηση, Σπαστική Τετραπληγία, Σύνδρομο DOWN, Κωφάλαλα). «Έτσι, τα παιδιά απέκτησαν ένα σπίτι, όπου μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία». Λογοθεραπευτές, κινησιοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές και πολλές άλλες ειδικότητες συνδράμουν στην βελτίωση της ζωής των ατόμων και στην ενίσχυση των ικανοτήτων τους εξηγεί η κ. Μιχαηλίδου. Ο χώρος λειτουργεί σε πενθήμερη βάση από τις 8:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ..

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος