Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε συνεργασία με την Εταιρεία Φυσικού Αερίου Efa Energy 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η ελληνική Εταιρεία Φυσικού Αερίου Efa Energy σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό διοργανώνουν την Δευτέρα 14 Ιουνίου και ώρα 09:00 με 13:00 εθελοντική Αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo (δίπλα από το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).

Σε μία περίοδο ιδιαίτερα επιβαρυμένη, λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που επέφερε η πανδημία, οι ανάγκες για αίμα παρουσιάζονται αυξημένες και είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε με αίσθηση αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας. Η Efa Energy, πάντοτε παρούσα σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, παροτρύνει όλους τους πολίτες που είναι σε θέση να συμμετέχουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ο κάθε αιμοδότης μπορεί να χαρίσει το αίμα που θα δωρίσει όπου αυτός επιθυμεί!

Σημειώνεται πως εάν κάποιος έχει νοσήσει από COVID 19 θα πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα ενός μηνός από τα τελευταία συμπτώματα προκειμένου να είναι σε θέση να δώσει αίμα. Σε περίπτωση που κάποιος έχει έρθει σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα, μπορεί να αιμοδοτήσει μόνο εφόσον έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών και δεν έχει κανένα σύμπτωμα.

Όσον αφορά στο εμβόλιο του Covid 19, όποιος έχει εμβολιασθεί και δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα μπορεί να αιμοδοτήσει μετά από 48 ώρες. Σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε συμπτώματος, θα πρέπει να μεσολαβήσει μία βδομάδα από το πέρας των συμπτωμάτων του προκειμένου να μπορεί να αιμοδοτήσει. Λόγω των μέτρων προστασίας και της αποφυγής συνωστισμού, η προσέλευση των αιμοδοτών είναι απαραίτητο να γίνεται με προκαθορισμένη ροή. Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ακόλουθη πλατφόρμα ώστε να ορισθεί η ώρα προσέλευσης. http://bit.ly/AimodosiaEfa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος