Εθελοντές περιπολούν το δάσος του Σέιχ Σου την αντιπυρική περίοδο

Στη «μάχη» για την περιφρούρηση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης ρίχνονται οι εθελοντές και την φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι εθελοντές αξιοποιούν κάθε εργαλείο, που έχουν στη διάθεσή τους και, φυσικά, την εμπειρία χρόνων, που διαθέτουν.

Οι «άγρυπνοι φρουροί», γνωρίζουν κάθε μονοπάτι του Σέιχ Σου και σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, αναλαμβάνουν την επιτήρηση του μοναδικού «πνεύμονα» πρασίνου της Θεσσαλονίκης.

Σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η ομάδα της ΕΔΟΜΑΚ του δήμου ΝεάποληςΣυκεών που αριθμεί συνολικά περίπου 120 μέλη, επιτηρεί τις περιοχές που της αναθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Από την 1η Μαΐου, εκατοντάδες εκπαιδευμένοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, είναι έτοιμοι να αφιερώσουν τον προσωπικό τους χρόνο, χρήματα και να αψηφήσουν τον κίνδυνο και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Η ΕΔΟΜΑΚ είναι μία από τις 22 εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης που ασχολούνται με την δασοπροστασία και την δασοπυρόσβεση καλύπτοντας κάθε σημείο του περιαστικού δάσους και σε περίπτωση πυρκαγιάς να σημάνουν συναγερμό, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα λεπτό πολύτιμου χρόνου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος