Άδεια είναι τα ψυγεία στα εστιατόρια, μετά το πολύμηνο κλείσιμο, λόγω της πανδημίας. Οι εστιάτορες για να τα γεμίσουν, χρειάζονται κεφάλαιο κίνησης και, ως εκ τούτου, υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την εξαγγελία για πακέτο ενίσχυσης. Ζητούν, ωστόσο, να υπαχθούν περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης στο πρόγραμμα.
Η Ένωση Εστιατόρων του νομού Θεσσαλονίκης, προτείνει ανοιχτή εστίαση με 50% πληρότητα μέσα κι έξω από τα καταστήματα.
Εντωμεταξύ, οι έμποροι εντείνουν την προετοιμασία τους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, ενώ πολλοί είναι οι επαγγελματίες που περιμένουν τη σειρά τους για να ανοίξουν τα καταστήματά τους.
Κι ενώ γίνεται σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, αυξάνονται οι καταγγελίες για αθέμιτες πρακτικές στις πωλήσεις,μέσω των social media.
Ανάλογες οδηγίες με τις καταναλωτικές οργανώσεις έχει δώσει και το Υπουργείο Ανάπτυξης.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος